αρχικηVIRALΔεν έχεις βρει ακόμα τον προορισμό που θα πας διακοπές το καλοκαίρι; Εδώ είναι τα 5 βήματα που πρέπει να κάνεις

Δεν έχεις βρει ακόμα τον προορισμό που θα πας διακοπές το καλοκαίρι; Εδώ είναι τα 5 βήματα που πρέπει να κάνεις

Το Καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει κι εσύ ακόμα δεν έχεις κανονίσει τι θα κάνεις. Αρχικά, όμως, μην αγχώνεσαι, το στρες δε θα σε βοηθήσει περισσότερο να βρεις τον ιδανικό προορισμό για σένα για τις φετινές σου διακοπές. Και μπορεί να ακούς ότι άλλοι έχουν κανονίσει τι θα κάνουν, όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ίσως να χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για να βρεις τι θα κάνεις το Καλοκαίρι. Είναι κατανοητό.

Επειδή, βέβαια, δεν χρειάζεται να τρέχεις τελευταία στιγμή και να μην βρίσκεις διαμονή, ήρθε η ώρα να βρεις προορισμό για τις διακοπές σου, ακόμα κι αν πραγματικά δυσκολεύεσαι να αποκλείσει κάθε πιθανό μέρος. Πού να πας το Καλοκαίρι τελικά;

Πώς να βρεις προορισμό για το Καλοκαίρι;

Τι πρέπει να σκεφτείς/ οργανώσεις πριν καταλήξεις στον προορισμό κι αρχίσεις να ψάχνεις για κατάλυμα;

Πρώτα η παρέα… Και υπάρχει λόγος

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς είναι τα άτομα με τα οποία θα περάσεις τις διακοπές σου κι αυτό διότι ακόμα και ο προορισμός εξαρτάται από αυτά τα άτομα. Αφενός γιατί δε θα επιλέξεις μόνος σου το μέρος χωρίς να ρωτήσεις τους υπόλοιπους κι αφετέρου γιατί μπορεί τα υπόλοιπα άτομα να έχουν ήδη κάποιες ιδέες στο μυαλό τους ή να μην θέλουν καθόλου να πάνε σε συγκεκριμένα μέρη.

Τι είδους παρέα έχεις

Και ναι, είναι σημαντικό! Για παράδειγμα, θα πας διακοπές με φίλους ή με τον σύντροφό σου; Και μπορεί να είναι καλό να ξεφεύγουμε από τα στερεότυπα, όμως όπως και να το κάνεις είναι μερικά νησιά που είναι προτιμότερο να τα επισκεφθείς με το ταίρι σου παρά με τους κολλητούς σου. Επιπλέον, η παρέα σου είναι party animal; Τρελαίνεται για τη νυχτερινή ζωή και η Πάρος, η Ιός και η Σκιάθος ακούγονται ιδανικές επιλογές; Ή μήπως προτιμά το κάμπινγκ και τις ήρεμες και χαλαρές διακοπές σε Κουφονήσια και Ικαρία;

Το ενδεχόμενο αυτοκινήτου

Ξέρεις πολύ καλά ότι υπάρχουν προορισμοί στην Ελλάδα στους οποίους είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο για να πας κυρίως στις παραλίες. Οπότε με βάση και την παρέα σου πρέπει να δεις ποιος θα πάρει αυτοκίνητο, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, ή αν θα νοικιάσετε κάποιο από εκεί.

Ημερομηνίες έχεις σκεφτεί;

Αναμφίβολα, δεν είναι όλοι οι προορισμοί για όλο το Καλοκαίρι κι αυτά γιατί σε μερικούς μπορεί να μην βρεις διαμονή, λόγω του κόσμου. Αν έχεις σκοπό να πας διακοπές τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου, τότε καλύτερα να ξανασκεφτείς την περίπτωση ενός τουριστικού νησιού, γιατί ίσως να μην είναι και τόσο εύκολο να βρεις κατάλυμα και εισιτήρια τελευταία στιγμή.

Το budget

Πόσα χρήματα έχεις σκοπό να χαλάσεις στις διακοπές σου; Σίγουρα πρέπει να κάνεις έναν μικρό υπολογισμό πριν βρεις τον προορισμό, γιατί ίσως να αποκλείσεις μέσα σε μια στιγμή πολλά μέρη. Για παράδειγμα, αν θες οικονομικές διακοπές και σίγουρα να μην βγεις εκτός budget, μην πας στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Ίσως να το έχεις σκεφτεί ήδη αλλά μερικές φορές παρασυρόμαστε από τη χαρά. Όρισε ένα χρηματικό ποσό που είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις, ώστε να θέσεις και όρια στην αναζήτηση που κάνεις.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 8 =