αρχικηVIRAL«Δεν έγινα πλούσιος, απλά έβαλα φαγητό στο τραπέζι»: Τι λέει ο δημιουργός του Squid Game

«Δεν έγινα πλούσιος, απλά έβαλα φαγητό στο τραπέζι»: Τι λέει ο δημιουργός του Squid Game

Το Squid Game είναι η σειρά- φαινόμενο του Netflix. Η streaming πλατφόρμα έχει ανακοινώσει ότι πάνω από 145 εκατ. νοικοκυριά είδαν τη σειρά μέχρι στιγμής. Ενώ έχει αποφέρει στο Netflix περίπου 650 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη.

Ο δημιουργός της σειράς πάντως, δεν πήρε… χρυσάφι, όπως πολλοί ίσως πιστεύουν. Ο Hwang Dong-hyuk μιλώντας στον Guardian ανέφερε ότι «φυσικά και δεν έγινα πλούσιος. Η σειρά έφερε φαγητό στο τραπέζι μου. Δεν είναι ότι πήρα και κάποιο μπόνους από το Netflix».

«Το Netflix με πλήρωσε σύμφωνα με το αρχικό συμβόλαιο», λέει ο δημιουργός.

Όπως αναφέρει ο Guardian ίσως ο Hwang θα έπρεπε να είχε διαπραγματευτεί μια ρήτρα που σχετίζεται με την σειρά, ιδιαίτερα καθώς η δημιουργία, η συγγραφή και η σκηνοθεσία του προκάλεσαν τόσο άγχος που έχασε έξι δόντια στη διαδικασία. «Ήταν εξαντλητικό σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά. Συνέχισα να έχω νέες ιδέες και να αναθεωρώ τα επεισόδια καθώς γυρίζαμε, έτσι ο όγκος της δουλειάς πολλαπλασιάστηκε», σημειώνει.

Η ιδέα για το Squid Game προέκυψε από την οικογενειακή κατάσταση του ίδιου του Hwang το 2009, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε σκληρά την πατρίδα του. «Ήμουν πολύ στενοχωρημένος οικονομικά γιατί η μητέρα μου συνταξιοδοτήθηκε από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. Υπήρχε μια ταινία στην οποία δούλευα αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε χρήματα. Έτσι δεν μπορούσα να δουλέψω για περίπου ένα χρόνο. Έπρεπε να πάρουμε δάνεια – η μητέρα μου, εγώ και η γιαγιά μου», εξηγεί.

Ο δημιουργός αναζήτησε ανακούφιση στα κόμικ cafe της Σεούλ. «Διάβαζα το Battle Royal και το Liar Game και άλλα κόμικς παιχνιδιών επιβίωσης. Συσχετίστηκα με τους ανθρώπους σε αυτά, που ήταν απελπισμένοι για χρήματα και επιτυχία. Αυτό ήταν ένα χαμηλό σημείο στη ζωή μου. Αν υπήρχε ένα τέτοιο παιχνίδι επιβίωσης, αναρωτιόμουν, θα συμμετείχα σε αυτό για να βγάλω χρήματα για την οικογένειά μου; Συνειδητοποίησα ότι, από τότε που ήμουν σκηνοθέτης, μπορούσα να δώσω τη δική μου πινελιά σε αυτού του είδους τις ιστορίες, οπότε ξεκίνησα το σενάριο».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία μαθήματα marketing που μπορούμε να μάθουμε από το «φαινόμενο» Squid Game

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 8 =