αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεκαοκτώ νέα δρομολόγια και 700.000 επιπλέον θέσεις ανακοίνωσε η Aegean

Δεκαοκτώ νέα δρομολόγια και 700.000 επιπλέον θέσεις ανακοίνωσε η Aegean

Δεκαοκτώ νέα δρομολόγια, έντεκα νέοι προορισμοί και 700.000 επιπλέον διαθέσιμες θέσεις συνθέτουν τον προγραμματισμό της αεροπορικής εταιρείας Aegean για το 2018.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Ευτύχιος Βασιλάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το 2018 θα αποτελέσει ακόμη μια χρονιά διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας, αλλά και των επιλογών που προσφέρει στους επιβάτες της. «Διευρύνουμε το δίκτυό μας με 18 νέα δρομολόγια εξωτερικού, με 11 νέους προορισμούς από την Αθήνα, ενώ παράλληλα προσθέτουμε 7 νέα δρομολόγια από την περιφέρεια. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πόλεις από κύριες τουριστικές αγορές έχουν άμεση σύνδεση με την Αθήνα, που υποστηρίζει τόσο τα σύντομα city breaks, όσο και την προσβασιμότητα στα νησιά μας» ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

Παράλληλα ο κ. Βασιλάκης, ανακοίνωσε ότι έως τέλος του χρόνου θα έχει ληφθεί από την Διοίκηση η απόφαση για παραγγελία 45-60 νέων αεροσκαφών. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για μια επένδυση ύψους 2,5 -3 δισ. δολαρίων που προγραμματίζεται για το χρονικό διάστημα 2020-2025 και θα ενισχύσει περαιτέρω τον στόλο της εταιρείας.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι «πάντα η εταιρεία θα είναι σε αναζήτηση νέων δυνατοτήτων και αυτές οι νέες δυνατότητες έρχονται πολλές φορές από συνεργασίες. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας που οφείλουν όλες οι εταιρείες και ιδιαίτερα όσες ασχολούνται με τον τουρισμό να έχουν. Δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να είναι άμεσο, αλλά υπάρχει πάντα η διάθεση για συζήτηση και αν βρούμε κάτι τα επόμενα χρόνια που μπορεί να μας προσφέρει δυνατότητες που μόνοι μας δεν μπορούμε να έχουμε, τότε θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά για να το κάνουμε».

Το νέο πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει ένα δίκτυο 153 προορισμών, σε συνολικά 44 χώρες, με 16,6 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 700.000 περισσότερες από το 2017. Η ενίσχυση του δικτύου της εταιρείας προσφέρει το 2018 αυξημένη προσβασιμότητα, μέσω και των νέων συνδέσεων, σε βασικές αγορές που αποτελούν κύριες πηγές τουρισμού για τη χώρα μας, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2018 προστίθενται 18 νέα δρομολόγια που αντιστοιχούν σε 11 νέους προορισμούς από τη βάση της Αθήνας (Τορίνο, Παλέρμο, Μπολόνια και Λαμέτζια Τέρμε στην Ιταλία, Μάλαγα στην Ισπανία, Βασιλεία στην Ελβετία, Ζάγκρεμπ και Ζαντάρ στην Κροατία, Βίλνιους στη Λιθουανία, Κλουζ Ναπόκα στη Ρουμανία και Σκόπια στην ΠΓΔΜ) και 7 νέα δρομολόγια από την Περιφέρεια (Κέρκυρα-Μόσχα, Σαντορίνη-Τελ Αβίβ, Μύκονος-Τελ Αβίβ, Μύκονος- Βηρυτός, Ρόδος- Λυών, Ρόδος- Βηρυτός, Ηράκλειο-Βηρυτός). Συνεχίζοντας τη στρατηγική εστίασης στην ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, η οποία επιφέρει οφέλη τόσο για την ίδια την πόλη, όσο και για τις άλλες περιοχές και τα νησιά της χώρας, η AEGEAN το 2018 θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 81 προορισμούς εξωτερικού.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − four =