αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Robinhood πωλούνται σε hacking forum

Δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών της Robinhood πωλούνται σε hacking forum

Τα δεδομένα 7 περίπου εκατομμυρίων πελατών της Robinhood, που κλάπηκαν σε μια πρόσφατη παραβίαση δεδομένων, πωλούνται σε ένα δημοφιλές hacking forum.

Την περασμένη εβδομάδα, η Robinhood αποκάλυψε ότι υπήρξε θύμα παραβίασης δεδομένων, αφού ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου κατάφερε να εξαπατήσει έναν υπάλληλο και να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα εξυπηρέτησης πελατών. Έτσι, ο hacker μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα 7 εκατομμυρίων πελατών.

Τα δεδομένα που κλάπηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης περιλαμβάνουν: διευθύνσεις email για 5 εκατομμύρια πελάτες, πλήρη ονόματα για 2 εκατομμύρια άλλους πελάτες, όνομα, ημερομηνία γέννησης και ταχυδρομικό κώδικα για 300 άτομα. Επίσης, για δέκα άτομα εκτέθηκαν περισσότερες πληροφορίες.

Η Robinhood δήλωσε ακόμα ότι ο hacker προσπάθησε να την εκβιάσει, ζητώντας της χρήματα, ώστε να μην δημοσιοποιήσει τα κλεμμένα δεδομένα.

Κλεμμένα δεδομένα πελάτων της Robinhood πωλούνται σε hacking forum

Δύο ημέρες αφότου η Robinhood αποκάλυψε την επίθεση, ένας εγκληματίας του κυβερνοχώρου με το όνομα “pompompurin” ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα πελατών πωλούνται σε ένα hacking forum.

Σε μια ανάρτηση στο forum, ο pompompurin είπε ότι πουλούσε πληροφορίες για 7 εκατομμύρια πελάτες της Robinhood. 

Τα δεδομένα που βρέθηκαν προς πώληση ήταν οι διευθύνσεις email για τους 5 εκατομμύρια πελάτες που αναφέραμε παραπάνω και οι διευθύνσεις email και τα πλήρη ονόματα μιας άλλης παρτίδας πελατών (2 εκατομμύρια). Ωστόσο, ο pompompurin είπε ότι δεν πουλούσε τα δεδομένα για τους 310 πελάτες της Robinhood που επηρεάστηκαν περισσότερο από την επίθεση. Πρόκειται για τα άτομα, για τα οποία είχαν εκτεθεί πιο ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δελτίων ταυτότητας.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =