αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔείτε LIVE την εκτόξευση του Hellas Sat 4

Δείτε LIVE την εκτόξευση του Hellas Sat 4

Όλα είναι έτοιμα για την εκτόξευση του Hellas Sat 4. Η εκτόξευση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Κοσμοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσα από το παραπάνω live streaming.

Ο δορυφόρος Hellas Sat 4 είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος, που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα, και ενσωματώνει πολλές καινοτόμες τεχνολογίες. Ο Hellas Sat 4 εφόσον όλα πάνε καλά θα συνδεθεί με τον 3 που εκτοξεύτηκε το 2017 και μαζί θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την περιοχή της Ευρώπης, της Αφρικής και της Αραβίας.

Ο Hellas Sat 4 ζυγίζει συνολικά 6,1 τόνους και η ηλεκτρική τροφοδοσία των ηλιοσυλλεκτών του είναι της τάξεως των 20 KW. Πρόκειται για μία συνεργασία του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Σαουδικής Αραβίας και της Hellas Sat. Ο νέος δορυφόρος αναμένεται να διευρύνει τη γκάμα των δορυφορικών υπηρεσιών που προσφέρει η Hellas Sat στην Ευρώπη, αλλά και να παρέχει εφεδρεία στην τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου για τις υπηρεσίες του Hellas Sat 3 που εκτοξεύτηκε τον Ιούνιο του 2017 και ξεκίνησε την εμπορική του λειτουργία τον Οκτώβρη του ίδιου έτους.

UPDATE- 23:00

Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε ο Hellas Sat 4

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − seven =