αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔανοί δημιούργησαν App που δίνει δωρεάν παροχές σε φοιτητές που… δεν είναι κολλημένοι με το κινητό τους

Δανοί δημιούργησαν App που δίνει δωρεάν παροχές σε φοιτητές που… δεν είναι κολλημένοι με το κινητό τους

Η εφαρμογή που ανταμείβει τους σπουδαστές για το χρόνο που περνούν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα είναι τώρα διαθέσιμη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Hold app αναπτύχθηκε από τρεις φοιτητές του πανεπιστημίου Copenhagen Business School, οι οποίοι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν κάτι για να βοηθήσουν πάνω στο σοβαρό ζήτημα της διάσπασης που προκαλεί ο εθισμός της νέας γενιάς στις mobile συσκευές.

Οι ειδικοί όλο και περισσότερο ανησυχούν για το ζήτημα της εξάρτησης από συσκευές.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας το 2017, σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και τη λειτουργία του εγκεφάλου, το να έχει κάποιος το smartphone του μπροστά στο πεδίο του ματιού του μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγικότητας του, την επιβράδυνση της απόκρισης του και την πτώση των επιδόσεών του με τη μείωση των βαθμών του.

Επιπλέον, μια προηγούμενη μελέτη από το London School of Economics υποδεικνύει ότι οι μαθητές που δεν χρησιμοποίησαν τα smartphones τους σε σχολικούς χώρους σημείωσαν αύξηση 6,4% στις βαθμολογίες των διαγωνισμάτων τους.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή είναι ήδη πολύ δημοφιλής στη Σκανδιναβία, με περισσότερους από 120.000 χρήστες σε όλη τη Νορβηγία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Μέσω του νέου app, oι φοιτητές 170 πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου για αρχή, θα μπορούν να συγκεντρώσουν 10 πόντους για κάθε 20 λεπτά που δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο μεταξύ 07:00 και 23:00 κάθε μέρα της εβδομάδας.

Έπειτα θα εξαργυρώνουν τους κερδισμένους πόντους τους σε επιλεγμένα σημεία και συνεργαζόμενα καταστήματα, με συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, όπως δωρεάν ροφήματα και χυμούς, μισό εισιτήριο ή δωρεάν ποπ κορν σε κινηματογράφους, έκπτωση στο Amazon, κ.α.

Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να εξαργυρώνουν του πόντους τους με βιβλία και χαρτικά που δίδονται στα σχολεία μέσω της Unicef.

Το Hold app διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατό σε συσκευές Android και iOS.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =