αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔανειολήπτης πέτυχε διαγραφή χρέους 63.500 ευρώ- Πως το κατάφερε

Δανειολήπτης πέτυχε διαγραφή χρέους 63.500 ευρώ- Πως το κατάφερε

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ μέσα από ανακοίνωση της έφερε στη δημοσιότητα την υπόθεση δανειολήπτη, και της συζύγου του ως εγγυήτριας, με δανειακές υποχρεώσεις σε τέσσερις τράπεζες. Ο εν λόγω δανειολήπτης πέτυχε τελικά μεγάλη διαγραφή χρέους.

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ανέλαβε να συγκεντρώσει τα δεδομένα και να μελετήσει αναλυτικά την περίπτωση του ζεύγους, προτείνοντας εξατομικευμένα σενάρια και λύσεις για κάθε τράπεζα σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Η πρώτη εξ’ αυτών εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, που απάντησε, συμφώνησε στη ρύθμιση του οφειλόμενου ποσού ύψους 76.500 ευρώ με τους εξής ευνοϊκούς όρους:

  • Διαγραφή εξόδων και τόκων υπερημερίας: 63.500€ (-87%)
  • Άμεση Εφάπαξ Καταβολή 13.000€
  • Οριστική εξόφληση του συνόλου του δανείου

Με τον τρόπο αυτόν, μειώθηκε δραστικά το σύνολο του σημερινού ύψους δανεισμού των 196.000€, εξασφαλίστηκε χρόνος για να διευθετηθούν -με την υποστήριξη της Ε.Ε.Κ.Ε. και τις συνεχιζόμενες επί μήνες διαπραγματεύσεις- περαιτέρω οφειλές των 119.500€.

H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα στη ρύθμιση των οφειλών τους, να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 19 =