αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔήλωση που προκαλεί αίσθηση από tech guru της Microsoft: «Τα smartphones έχουν τελειώσει»

Δήλωση που προκαλεί αίσθηση από tech guru της Microsoft: «Τα smartphones έχουν τελειώσει»

Σύμφωνα με τον tech guru της Microsoft, Alex Kipman, η πλατφόρμα που θα αντικαταστήσει τα smartphones θα είναι μία συσκευή mixed-reality, κάτι αντίστοιχο με το HoloLens.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του ολογραφικού headset HoloLens θεωρεί ότι η 10ετής κυριαρχία των smartphones σαν το επίκεντρο της τεχνολογικής καινοτομίας έχει τελειώσει. «Το τηλέφωνο έχει ήδη πεθάνει, απλά οι άνθρωποι δεν το έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει» δηλώνει ο Kipman σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Kipman οι δυνατότητες προβολής του HoloLens το καθιστούν φυσικό διάδοχο οποιασδήποτε συσκευής με οθόνη, συμπεριλαμβανομένων των smartphones και των τηλεοράσεων.

Οι δηλώσεις Kipman έρχονται στον απόηχο των δηλώσεων Nadella ότι δηλαδή η Microsoft θα συνεχίσει να κατασκευάζει «τηλέφωνα», αλλά αυτά δεν θα είναι σαν αυτά που γνωρίζουμε σήμερα. Κατά κάποιο τρόπο ο Kipman έρχεται να «ερμηνεύσει» τον Nadella ότι η Microsoft θα διατηρήσει την ικανότητα δημιουργίας mobile συσκευών, αλλά όχι στο πλαίσιο της νεκρής πλέον σειράς Lumia.

Βέβαια, ο Nadella στη δική του συνέντευξη έκανε αναφορά στις δημοφιλείς 2-in-1 συσκευές Surface και όχι στο HoloLens…

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =