αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΔέκα φοιτητές έκαναν προσβλητικές αναρτήσεις στο Facebook και το Χάρβαρντ τους έριξε «πόρτα»

Δέκα φοιτητές έκαναν προσβλητικές αναρτήσεις στο Facebook και το Χάρβαρντ τους έριξε «πόρτα»

Το Harvard ακύρωσε την εισαγωγή τουλάχιστον 10 φοιτητών που είχαν γίνει δεκτοί στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ο λόγος είναι τα προσβλητικά memes που ανέβαζαν οι φοιτητές σε ένα ιδιωτικό Facebook group και τα οποία αφορούσαν στο Ολοκαύτωμα, κακοποίηση παιδιών, σεξουαλική επίθεση.

Στην ομάδα με ονομασία “Harvard Memes For Horny Bourgeois Teens”, υπήρχαν πολλά posts που ήταν προσβλητικά για διάφορες μειονοτικές ομάδες.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου που κατακρίνουν την απόφαση του Harvard λέγοντας πως ήταν εξαιρετικά αυστηρή.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε από άτομα τα οποία θα ξεκινούσαν την φοίτησή τους φέτος στο Harvard και ήταν για όσους ήθελαν να μοιράζονται περισσότερο υλικό για “ενήλικες”. Όποιος ήθελε να γίνει μέλος του group θα έπρεπε μαζί με το αίτημά του να δημιουργήσει και να ποστάρει ένα “προκλητικό” meme.

Οι διοίκηση του Harvard έμαθε για τη δημιουργία του και ξεκίνησε την έρευνα για την συμμετοχή των φοιτητών σε αυτό. Μια εβδομάδα αργότερα αποφάσισε να αποβάλει 10 φοιτητές που ήταν μέλη της ομάδας.

Εκπρόσωπος του Harvard αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά ο καθηγητής Alan Dershowitz, που κάνει διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο, δήλωσε πως το “παρατράβηξε” αποσύροντας την προσφορά εισαγωγής στους υποψήφιους φοιτητές. Μιλώντας στον Guardian, ο ίδιος δήλωσε πως το Ίδρυμα «μπήκε πάρα πολύ βαθιά» στην ιδιωτική ζωή των σπουδαστών λογοκρίνοντας την επικοινωνία που προστατεύεται από τους νόμους περί ελευθερίας λόγου.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =