αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να απορρίψεις οπωσδήποτε μια πρόταση για δουλειά

Δέκα σημάδια που πρέπει να σε κάνουν να απορρίψεις οπωσδήποτε μια πρόταση για δουλειά

Όλα φαίνεται να πήγαν καλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, το offer για τη νέα δουλειά έχει γίνει και ο μισθός είναι καλός. Όμως όσο ενθουσιασμένος και αν είσαι μην βιαστείς να πεις ναι, απλά και μόνο επειδή τα χρήματα είναι καλύτερα από αυτά που λαμβάνεις αυτή τη στιγμή. Γιατί; Γιατί τους 10 λόγους που ακολουθούν.

10 λόγοι για να αρνηθείς μία δουλειά:

1.Έχεις τα λάθος κίνητρα

Τσέκαρε το κίνητρό σου. Δέχεσαι τη νέα θέση γιατί βαρέθηκες την τωρινή σου δουλειά και απλά θες να απομακρυνθείς ή σε εμπνέει αυτή η νέα ευκαιρία; Οι πράξεις που έχουν ως κίνητρο την έμπνευση είναι πιο σωστές από αυτές που έχουν ως κίνητρο την απελπισία.

2.Υπάρχουν διαφορές

Αρχίζεις να παρατηρείς ότι αυτά που συζητήθηκαν στη συνέντευξη είναι διαφορετικά από την πραγματικότητα; Συνήθως οι όροι μιας προσφοράς περιλαμβάνουν τον τίτλο, τις ευθύνες, τον μισθό και τα προνόμια. Αν όμως αυτά που σου προτείνουν τώρα διαφέρουν, είναι ένα καμπανάκι που πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.

3.Ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή

Αν οι υποσχέσεις υψηλών απολαβών, γρήγορης εξέλιξης ή μια αίσθηση μοναδικότητας που μπορεί να σου προσφέρει μια νέα δουλειά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά, ίσως χρειάζεται να εξετάσεις καλά τα δεδομένα πριν προχωρήσεις.

4.Η επικοινωνία είναι αντιεπαγγελματική

Σου τηλεφωνούν αργά το βράδυ ή σου στέλνουν μηνύματα για να σου μεταβιβάσουν σημαντικές πληροφορίες; Χρησιμοποιούν γλώσσα που μοιάζει πομπώδης και υπερβολική; Για παράδειγμα “είμαστε ενθουσιασμένοι που θα σε έχουμε κοντά μας και ανυπομονούμε να γίνεις μέλος της ομάδας μας!!”. Ένας ακόμη λόγος για να σκεφτείς καλά την απόφασή σου.

5.Νομίζεις ότι δεν θα ταιριάξεις στο εργασιακό περιβάλλον 

Το ότι σου έκαναν μια προσφορά δεν σημαίνει ότι θα ταιριάξεις με την υπόλοιπη ομάδα. Αν γνωρίσεις τους μελλοντικούς σου συναδέλφους και θεωρείς ότι δεν (θα) έχετε καλή χημεία, όσο καλή και αν είναι η προσφορά, ξανασκέψου το!

6.Δεν πιστεύεις στην εταιρεία

Η πίστη στην εταιρεία και στο έργο της είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, καθώς θα καθορίσει και την αφοσίωσή σου στη δουλειά που σου προσφέρουν. Οπότε, αν δεν πιστεύεις στην εταιρεία που σου κάνει την προσφορά, πιθανότατα η καλύτερη λύση είναι να αρνηθείς.

7.Η εταιρεία έχει κακή φήμη

Δεν είναι και η πιο έξυπνη κίνηση να δουλέψεις σε μία εταιρεία η φήμη της οποίας δεν είναι καλή. Κάνε την έρευνά σου πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση. Αν για παράδειγμα πρόκειται να γίνει κάποια συγχώνευση ή να υπάρξουν απολύσεις είναι σημάδια ότι τα προβλήματα έρχονται.

8.Πολλοί υπάλληλοι παραιτούνται

Όπως και πριν, κάνε έρευνα για την εταιρεία και προσπάθησε να προσεγγίσεις εργαζομένους, διάβασε διαδικτυακά forums και μάθε τι λένε οι πρώην υπάλληλοι για την εταιρεία, αλλά και το σημαντικότερο: γιατί έφυγαν. Μεγάλος αριθμός παραιτήσεων υποδεικνύει ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον που δεν θα έπρεπε να επιλέξεις.

9.Δεν υπάρχει χώρος για εξέλιξη

Μία δουλειά μπορεί να μοιάζει υπέροχη και μια προσφορά ανταγωνιστική, αλλά μπορεί να πρόκειται για αδιέξοδο αν η κατάσταση μοιάζει στάσιμη. Αν δεν μπορείς να εξελιχθείς, σκέψου διπλά πριν πεις το ναι.

10.Υπάρχει περίπτωση να αναπτύξεις μία ανθυγιεινή σχέση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Μία νέα δουλειά προϋποθέτει περισσότερες ώρες εργασίας, ενδεχομένως ταξίδια και σίγουρα την ανάγκη να αποδείξεις ότι κάνεις ό,τι χρειάζεται για να εντυπωσιάσεις τον διευθυντή σου. Σκέψου την προσωπική σου ζωή. Είσαι στη μέση της καριέρας σου με δύο παιδιά που χρειάζονται την προσοχή σου; Μπορείς να δεχτείς να είσαι part-time μητέρα, πατέρας ή σύζυγος και να αναθέτεις καθήκοντα σε νταντάδες, παιδικούς σταθμούς και τα συναφή; Είσαι διατεθειμένος να θυσιάζεις σημαντικές οικογενειακές στιγμές; Αν όχι, απόρριψε ευγενικά την προσφορά.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =