αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα πράγματα που πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Δέκα πράγματα που πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα, αν θέλεις να γίνεις πετυχημένος

Οι κινήσεις στην… τύχη δεν βοηθούν στο να γίνεις πετυχημένος. Τόσο στην επιχειρηματικότητα, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο. Αν θέλεις να είσαι πετυχημένος και ευτυχισμένος, πρέπει να είσαι προσεκτικός σε σχέση με το που δίνεις την προσοχή και τον χρόνο σου. Το αμερικανικό lollydaskal.com, έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 10 πράγματα που πρέπει αν βάλεις σε προτεραιότητα, αν θέλεις να πετύχεις τον μεγάλο στόχο σου. Αυτά είναι τα εξής:

1. Ενδιαφερθείτε για το πώς αντιμετωπίζετε τους άλλους.
Βάλε τα σωστά άτομα στην ζωή σου, και φρόντισε να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις για να υπάρχουν οφέλη για όλες τις πλευρές.

2. Ενδιαφερθείτε για την προσωπική σας ανάπτυξη.
Αν θέλετε να μετακινηθείτε με σιγουριά στις κατευθύνσεις των ονείρων και των στόχων σας, επενδύστε το χρόνο και την ενέργεια σας στην προσωπική σας ανάπτυξη. Και φυσικά χρειάζεται σκληρή δουλειά.

3. Ενδιαφερθείτε για τους στόχους σας.
Όπως λέει η παλιά παροιμία, ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Όταν ενδιαφέρεστε για τους στόχους σας, δεσμεύεστε να τα δείτε. Οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία, έχουν συγκεκριμένους στόχους και πλάνο για να φτάσουν μέχρι εκεί.

4. Φροντίστε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας.
Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε να πηγαίνουμε σε μέρη – φυσικά και συναισθηματικά – που μας φοβίζουν. Αλλά όταν μπαίνεις στον ‘χώρο του φόβου’, πολλές φορές καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

5. Φροντίστε για το πώς ξοδεύετε το χρόνο σας.
Ο χρόνος είναι δωρεάν αλλά είναι ένας μη ανανεώσιμος πόρος. Όσο χρόνο χάνετε, δεν μπορείτε ποτέ να τον πάρετε πίσω. Ξοδέψτε τον με σύνεση.

6. Ενδιαφερθείτε για τις σκέψεις σας.
Ναι, χρειάζεται να ακούτε την εσωτερική φωνή σας.

7. Φροντίστε να κάνετε το καλύτερό σας.
Κάντε το καλύτερο δυνατό, ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Μπορεί να αποτύχεις, αλλά σίγουρα θα έχεις φτάσει στο πιο υψηλό σημείο που μπορείς να φτάσεις.

8. Φροντίστε για εκείνους που σας βοήθησαν.
Κάνουμε ένα λάθος συχνά: Ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας βοήθησαν να φτάσουμε σε έναν στόχο μας. Μην το κάνεις. Εξέφρασε την εκτίμηση σου προς αυτούς που σε βοήθησαν, και ρώτα αν μπορείς να προσφέρεις και εσύ κάτι.

9. Φροντίστε για τη δική σας ευτυχία.
Η επιτυχία δεν είναι το ίδιο με την ευτυχία, αλλά η ευτυχία μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στην επιτυχία. Αυτό θα το πετύχεις μόνο αν είσαι ο εαυτός σου και κάνεις αυτό που θες.

10. Εξετάστε το πού βρίσκεστε.
Πού είστε τώρα σε σχέση με το πού θέλετε να είστε; Δες τα δεδομένα με καθαρό μυαλό, και εξέτασε τις επιλογές που έχεις μπροστά σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =