αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα κοινά στοιχεία που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι (και μπορείς να τα «αντιγράψεις)

Δέκα κοινά στοιχεία που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι (και μπορείς να τα «αντιγράψεις)

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο αμερικανικό Grow ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Παρόλο που πολλοί από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley είχαν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και ξεκίνησαν από διαφορετική οικονομική αφετηρία, την ίδια στιγμή μοιράζονταν και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. «Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που μοιράζονταν όλοι είναι η θετική αντίληψη για τη ζωή. Η πλειοψηφία των εκατομμυριούχων στη μελέτη μου περιγράφουν τους εαυτούς τους ως αισιόδοξους και έχουν μια βαθιά πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά να συμβούν», εξηγεί ο συγγραφέας.

Και παραθέτει 10 συγκεκριμένα κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι. Σημειώνοντας μάλιστα είναι συνήθειες που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας.

1. Οι εκατομμυριούχοι παίρνουν τον χρόνο τους για να φτάσουν στην κορυφή

«Ανακάλυψα ότι οι εκατομμυριούχοι ανήκαν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες όσον αφορά την προσέγγισή τους για χρήματά τους: Saver-Investors, Big Company Climbers, Virtuosos και Entrepreneurs. Πάνω από τα τρία τέταρτα, το 80%, των συμμετεχόντων στη μελέτη μου ήταν 50 ετών και άνω και συσσώρευσαν τον πλούτο τους με την πάροδο του χρόνου» λέει ο συγγραφέας.

Για τους Saver-Investors, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 32 χρόνια για να γίνουν εκατομμυριούχοι. Για τους Big Company Climbers, τους πήρε 22 χρόνια. Χρειάστηκαν 21 χρόνια για τους Virtuosos και 12 χρόνια για τους Entrepreneurs.

2. Οι εκατομμυριούχοι αγαπούν αυτό που κάνουν

Οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι, το 86% των συμμετεχόντων στη μελέτη, ανέφεραν ότι απολάμβαναν αυτό που έκαναν για να ζήσουν. Περίπου 6 στους 10 ακολούθησαν αυτό που θα περιέγραψαν ως όνειρο ή πάθος, και το μετέτρεψαν στη δουλειά τους. Όσοι επιχειρηματίες διοχέτευσαν αυτό το πάθος σε μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα είχαν μέση καθαρή περιουσία 7,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

3. Οι εκατομμυριούχοι μαθαίνουν συνεχώς

Συνολικά, η πλειοψηφία των εκατομμυριούχων δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να μαθαίνει, να αναπτύσεται και να βελτιώνεται. Σχεδόν 9 στους 10, το 88%, είπαν ότι διαβάζουν καθημερινά για να αυξήσουν τις γνώσεις τους για τη δουλειά τους και τον κλάδο τους. Πάνω από τα τρία τέταρτα, το 85%, ανέφεραν ότι διάβαζαν τουλάχιστον δύο βιβλία το μήνα και το 63% ανέφεραν ότι τους άρεσε να ακούνε ηχητικά βιβλία ή podcast ενώ πάνε στη δουλειά, αθλούνται ή κάνουν δουλειές του σπιτιού.

4. Οι εκατομμυριούχοι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους

Πολλοί από τους εκατομμυριούχους εξέφρασαν την αγάπη τους για τις αθλητικές δραστηριότητες: Περισσότεροι από τους μισούς, το 63%, ανέφεραν ότι έκαναν αθλήματα στο γυμνάσιο και συνέχισαν να κάνουν ανταγωνιστικά αθλήματα ως ενήλικες. Πάνω από τα τρία τέταρτα, το 76%, είπε ότι ασκούνταν τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Το τζόκινγκ, το τρέξιμο και η ποδηλασία ήταν δημοφιλή μεταξύ όλων των συμμετεχόντων στη μελέτη. Και το 93% είπε ότι κοιμόταν τουλάχιστον επτά ώρες τη νύχτα.

5. Οι εκατομμυριούχοι επενδύουν στις κοινότητές τους και καθοδηγούν άλλους

«Η φιλανθρωπία ήταν μια μεγάλη εστίαση για τους εκατομμυριούχους στη μελέτη μου: Σχεδόν τα τρία τέταρτα, το 72%, ανέφεραν ότι προσέφεραν εθελοντικά πέντε ώρες ή περισσότερες το μήνα σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Και το 27% από αυτούς ήταν στο διοικητικό συμβούλιο τοπικών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που εδρεύουν στην περιοχή τους, βοηθώντας τους να διευθύνουν τις οργανώσεις τους», λέει ο συγγραφέας.

Η πλειοψηφία των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων ήταν επίσης παθιασμένοι με την καθοδήγηση άλλων.

6. Οι εκατομμυριούχοι είναι φειδωλοί

Ένα μεγάλο μέρος της οικοδόμησης πλούτου στηρίζεται στη… λιτότητα και στην αποφυγή του σπάταλου τρόπου ζωής. Για τον σκοπό αυτό, το 64% των εκατομμυριούχων περιέγραψε τα σπίτια που έχουν ως «μέτρια». Όλοι οι εκατομμυριούχοι που πήρα συνέντευξη είχαν τα δικά τους σπίτια, και το 56% κατείχαν τα σπίτια τους για τουλάχιστον 20 χρόνια. Πάνω από το μισό, το 55%, αγοράζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Και αυτή η λιτή νοοτροπία επεκτείνεται και στον χρόνο διασκέδασης. Σχεδόν όλοι, το 96%, δήλωσαν ότι ξόδευαν λιγότερα από 6.000 $ ετησίως για διακοπές και το 41% ​​ξόδευαν λιγότερα από 3.000 $ το χρόνο. Και το 84% είπε ότι δεν παίζει ποτέ τζόγο.

7. Στους εκατομμυριούχους αρέσει να προγραμματίζουν εκ των προτέρων

Περίπου τα τρία τέταρτα, το 73%, των εκατομμυριούχων ανέφεραν ότι εργάζονται κατά μέσο όρο 58 ώρες την εβδομάδα. Και το 44% ανέφερε ότι ξυπνάει τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η εργάσιμη ημέρα. Μόλις ξεκινήσει η μέρα, είναι συνήθως οργανωμένη: Πάνω από τα τρία τέταρτα, το 81%, είπαν ότι διατηρούν μια λίστα υποχρεώσεων. Περίπου το ένα τέταρτο, το 24% των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων κράτησαν επίσης μια λίστα με τα πράγματα που ΔΕΝ έπρεπε να κάνουν, για να τους βοηθήσει να αποφύγουν τη σπατάλη χρόνου και να επικεντρωθούν στα πράγματα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

8. Οι εκατομμυριούχοι χτίζουν δυνατές ομάδες

«Η πλειονότητα των εκατομμυριούχων στη μελέτη μου μοιράστηκε μαζί μου ότι η δημιουργία μιας κοινότητας θετικών, προσανατολισμένων στο στόχο ανθρώπων ήταν ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους. Πάνω από 8 στους 10 μοιράστηκαν ότι είχαν προσλάβει μια ομάδα έξυπνων, αφοσιωμένων ατόμων στα οποία βασίστηκαν για να επιτύχουν τα οράματά τους», λέει ο συγγραφέας.

9. Οι εκατομμυριούχοι κάνουν στοχευμένη χρήση των χρημάτων τους

Σχεδόν οι μισοί, το 49%, των αυτοδημιούργητων εκατομμυριούχων ήταν αποταμιευτές-επενδυτές που εξοικονόμησαν το 20% ή περισσότερο του εισοδήματός τους από την πρώτη μέρα που άρχισαν να εργάζονται. Όλοι οι εκατομμυριούχοι της μελέτης, έχουν κάποια μορφή συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων. Οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους έχουν περισσότερες από μία πηγές εισοδήματος: Σχεδόν τα δύο τρίτα, το 65%, έχουν τρεις ροές εισοδήματος, το 45% έχουν τέσσερις ροές και το 29% έχουν πέντε ροές.

10. Οι εκατομμυριούχοι αγκαλιάζουν την αποτυχία

Το 63%, των εκατομμυριούχων στη μελέτη είπαν ότι έπαιρναν υπολογισμένα ρίσκα καθώς έχτιζαν τον πλούτο τους. Και το 27% είπε ότι είχε αποτύχει τουλάχιστον μία φορά στις επιχειρήσεις. Αλλά αυτό δεν τους έριξε κάτω: Πάνω από τα τρία τέταρτα, το 80%, ανέφεραν ότι εργάζονται ενεργά για έναν σημαντικό στόχο ανά πάσα στιγμή και σχεδόν όλοι απέδωσαν την επιτυχία τους στο να παραμείνουν θετικοί και να έχουν ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον τους, ειδικά όταν οι καιροί είναι δύσκολοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =