αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα κινήσεις που μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία που θες

Δέκα κινήσεις που μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία που θες

Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η επιτυχία έρχεται αν υπάρχει… καλή τύχη. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι οι κινήσεις που κάνουν καθορίζουν το μέλλον τους.

Θυμίσουν την φράση του αυτοδημιούργητου εκατομμυριούχου Grant Cardone: «100% success formula is: 1% luck, 1% talent, 98% never quit». Στην συνέντευξη που μας είχε δώσει στο It’s Possible, τον είχαμε ρωτήσει. Και απάντησε:

«Η επιμονή είναι η πιο πολύτιμη και απαραίτητη αρετή του επιτυχημένου επιχειρηματία. Θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες και αποτυχίες. Και ο μόνος τρόπος για να τα ξεπεράσετε αυτά είναι να επιμείνετε. Εκείνοι που δεν μπορούν να επιμείνουν, θα αποτύχουν. Ποτέ δεν έφτασε κάποιος στην επιτυχία μέσα από την παραίτηση. Ο Henry Ford δημιούργησε το αυτοκίνητο ακριβώς επειδή επέμεινε μέχρι να δημιουργήσει την μηχανή που θα στήριζε το project. Με πολλούς ανθρώπους της αγοράς να είναι αντίθετοι στο project. Η εφευρετικότητα, η καινοτομία και η δημιουργικότητα ήταν ζωτικής σημασίας, αλλά όχι πιο σημαντικές από την επιμονή.

Ο Howard Schultz, ο ιδρυτής των Starbucks, συνέχισε να προσπαθεί, ακόμη και όταν τα μέλη της οικογένειας του τον ικέτευαν να παρατήσει την «μικρή» coffee bistro εταιρία του. Το καταλάβατε; Ναι, χρειάζεται ταλέντο και ίσως κάποια τύχη, αλλά η επιμονή είναι ο «μυς» που μετατρέπει τις ιδέες σε επιχειρήσεις. Καμία ιδέα δεν πορεύεται στην αγορά χωρίς επιπλοκές, απρόβλεπτες δυσκολίες, και οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο από όσο φανταζόταν. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, απλά μπαίνω στην «φόρμουλα επιμονής» μου. Όλες οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν, αν κάνετε όση προσπάθεια χρειάζεται. Και όταν επιμένετε και ΔΕΝ εγκαταλείπετε, τότε ξεκινάτε να δημιουργείτε την δική σας τύχη».

Η παρακάτω λίστα που έφτιαξε το αμερικανικό Lifehack.org μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτό θα δεις 10 μικρές κινήσεις που μπορούν να διπλασιάσουν τις πιθανότητες για να φτάσεις στην επιτυχία που θες. Για παράδειγμα είναι χρήσιμο να βρίσκεις χρόνο για να αναπτύσσεις το δίκτυο σου. Πρέπει επίσης να βρεις έναν μέντορα. Και να εξοπλίζεις συνεχώς τον εαυτό σου με πρακτικά skills. Δες όλη την λίστα παρακάτω.

https://i.pinimg.com/564x/76/93/37/769337ff3db3540b68c31cf24831f555.jpg
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 1 =