αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα εύκολα τρικ για να επικοινωνείς καλύτερα με κάποιον που έχεις απέναντι σου

Δέκα εύκολα τρικ για να επικοινωνείς καλύτερα με κάποιον που έχεις απέναντι σου

Δεν είναι τυχαίοι ότι οι μεγαλύτεροι business γκουρού εστιάζουν σε ένα skill που παίζει κομβικό ρόλο στην επιχειρηματικότητα και όχι μόνο: Η επικοινωνία.

Το να είσαι αποτελεσματικός στο επικοινωνιακό κομμάτι δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο ευδιάθετος και ευγενικός είσαι, αν και αυτά είναι σημαντικά. Εχει επίσης να κάνει με το πόσο καλά «συνδέεσαι» με τους ανθρώπους, και τις σχέσεις που μπορείς να δημιουργήσεις. Ευτυχώς, το «να είσαι καλός με τους ανθρώπους» είναι μια δεξιότητα που μπορείς να μάθεις (και πρέπει να μάθεις) αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος.

Εδώ είναι 10 απλά tips που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας:

1. Πείτε «Θα ήθελα να ακούσω περισσότερα», όταν κάποιος είναι εμφανώς ενθουσιασμένος με κάτι. Αφήστε το πάθος τους να σας παρασύρει και βυθιστείτε σε αυτό που σας λένε. Οι λεπτομέρειες που θα μοιραστούν θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μια στενότερη σχέση και το ειλικρινές σας ενδιαφέρον θα σας προσδιορίσει ως έναν εξαιρετικό ακροατή.

2. Γνωστοποιήστε στους ανθρώπους τη θετική επίδραση που έχουν πάνω σας. Αν νιώθετε πιο χαρούμενοι ή περισσότερο ο πραγματικός σας εαυτός κοντά σε κάποιον, είναι όμορφο να το ξέρει. Αυτό τους προσδίδει την αίσθηση μιας σημαντικής θέσης στον κόσμο σας, είτε πρόκειται για την προσωπική σας πλευρά, είτε για κάτι πιο επαγγελματικό.

3. Αν κάποιος σας δώσει συμβουλές, οι οποίες θα σας φανούν όντως σημαντικές, βεβαιωθείτε ότι τους το δείξατε. Θα νιώσουν σημαντικοί, χρήσιμοι και πολύτιμοι, αφού τους πείτε ότι τους εμπιστεύεστε και ότι οι απόψεις τους σας φάνηκαν χρήσιμες. Για άλλη μια φορά, αυτό λειτουργεί τόσο στο κοινωνικό, διαπροσωπικό επίπεδο, όσο και στο εργασιακό.

4. Προσπαθήστε να λέτε «χαίρομαι που σε βλέπω» μόλις συναντήσετε κάποιο άτομο που γνωρίζετε. Αυτό τους πληροφορεί ότι όντως σας αρέσει που τον/την είδατε και όχι απλά ότι τους μιλάτε από υποχρέωση και για τυπικούς λόγους.

5. Διατηρήστε σταθερή οπτική επαφή με όποιο πρόσωπο μιλάτε και βεβαιωθείτε ότι δεν ξεφεύγει η ματιά σας κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Αυτό υποδεικνύει ότι είστε άνετοι (κάτι που σας κάνει ελκυστικούς), σηματοδοτεί ειλικρίνεια και διευκολύνει την αίσθηση αμοιβαίας κατανόησης.

6. Υιοθετήστε μια δεκτική στάση, αφού αυτό θα σας κάνει στη στιγμή πιο συμπαθητικούς. Με άλλα λόγια, χαλαρώστε τους μύες σας (και το σαγόνι σας), ανοίξτε τα χέρια και χαλαρώστε τα πόδια σας, αφήστε τους ώμους σας να πέσουν χαλαροί και μη βάζετε κάποιο εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τον άλλο (π.χ. κρατώντας σταυρωμένα τα χέρια σας ή κρατώντας κάποιο μαξιλάρι).

7. Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά το χαμόγελο όντως κάνει τη διαφορά στο πώς θα σας αντιληφθούν οι άλλοι. Σε ορμονικό επίπεδο, η ανταπόκρισή των άλλων είναι θετική και άμεσα εγκαθιδρύεται μια σύνδεση ανάμεσά σας. Κι όταν το άλλο άτομο ανταποδίδει το χαμόγελο, οι μικρές ποσότητες ενδορφινών που απελευθερώνονται θα σας διαβεβαιώσουν ότι οι άλλοι θα σας συσχετίσουν σίγουρα με θετικά συναισθήματα.

8. Εξετάστε τον τόνο της φωνής σας. Ο αργός ρυθμός έχει αποδειχθεί ότι μας κάνει πιο συμπαθητικούς (μέσα σε λογικά πλαίσια, φυσικά), ειδικά αν μιλάτε ελάχιστα πιο αργά από τον συνομιλητή σας. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε τη φωνή σας για να δώσετε έμφαση σε συναισθηματικά κομμάτια, που θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ενδιαφέροντες και ζωντανοί.

9. Θέστε ανοιχτές ερωτήσεις. Γιατί αυτές ενθαρρύνουν μια εκτενή απάντηση και αφήνουν χώρο στο άλλο άτομο να σκεφτεί δυνατά. Αντιθέτως, οι κλειστές ερωτήσεις είναι εκείνες που μπορούν να απαντηθούν με ένα ναι ή όχι και δείχνουν ότι δεν ενδιαφέρεστε πολύ γι’ αυτή την αλληλεπίδραση.

10. Ζητήστε από τους συνομιλητές σας να σας μιλήσουν περισσότερο για τη ζωή τους, την ιστορία, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρά τους (χωρίς να γίνετε ενοχλητικοί φυσικά). Σχεδόν όλοι νιώθουν καλύτερα, όταν μιλούν για τον εαυτό τους και όσα τους ενδιαφέρουν και αυτό δείχνει καλή αλληλεπίδραση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − ten =