αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα ερωτήσεις που κάνουν οι μεγάλοι leaders και ανοίγουν τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Δέκα ερωτήσεις που κάνουν οι μεγάλοι leaders και ανοίγουν τις πιο ενδιαφέρουσες συζητήσεις

Αν είσαι ένας leader σε μια επιχείρηση, πιθανότατα θέλεις να βγάζεις μια καλή εικόνα προς τους άλλους ανθρώπους. Και φυσικά η πρώτη εντύπωση όταν συναντάς κάποιον παίζει τον ρόλο της. Είτε ο άλλος είναι νέος συνεργάτης, είτε νέος πελάτης, είτε νέος εργαζόμενος. Πως όμως μπορείς να κάνεις μια καλή εντύπωση και να φανεί ότι είσαι ένα ενδιαφέρον άτομο;

Ανεξάρτητα από τον τύπο της προσωπικότητάς σου, υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις ως ηγέτης της επιχείρησης για να έχεις ενδιαφέρουσες συνομιλίες που θα προσελκύσουν τους άλλους και θα τους εμποδίσουν να κάνουν… check out.

Παίζουν πολλά ρόλο όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com: Δείξτε τα συναισθήματά σας. Μην είστε ρομπότ και μη μιλάτε με μονότονη φωνή όλη την ώρα. Είναι δύσκολο για τον ακροατή να κατανοήσει την έννοια των λέξεων σας. Είναι καλό να διαφοροποιείς τον τόνο και την ένταση της φωνής σου ενώ μιλάς.

Και μην ξεχνάς την γλώσσα του σώματος. Να είσαι χαμογελαστός. Να κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Και έχε μια στάση που σώματος που δείχνει γενικότερα ότι ακούς με ενδιαφέρον τον συνομιλητή σου.

Αλλά το πιο σημαντικό, είναι το πως θα ανοίξεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τα άτομα που γνωρίζεις. Εδώ είναι λοιπόν 10 ερωτήσεις που κάνουν οι μεγάλοι leaders και πετυχαίνουν αυτό το αποτέλεσμα. Στόχος: Να ανοίξεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις οι οποίες θα κρατήσουν περισσότερο από το… τυπικό 5λεπτο. Κάπως έτσι άλλωστε χτίζονται οι καλές νέες επαφές.

1# Ποια είναι η ιστορία σου;

2# Τι σε ενθουσιάζει αυτή την περίοδο;

3# Τι σε κάνει να χαμογελάς όταν σηκώνεσαι το πρωί;

4# Τι σε κάνει να ξυπνάς το πρωί;

5# Ποιο είναι το μεγάλο «γιατί» στην ζωή σου;

6# Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζω για εσένα;

7# Ποια είναι η κινητήρια δύναμη στη ζωή σου;

8# Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που σου συνέβη φέτος;

9# Ποια είναι μια από τις καθοριστικές στιγμές στην ζωή σου;

10# Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες θεαματικά σε κάτι;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =