αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔέκα επαγγέλματα που μάλλον θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια

Δέκα επαγγέλματα που μάλλον θα εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 25 χρόνια

Η δουλειά σας κινδυνεύει να… εξαφανιστεί; Εάν περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα, κινδυνεύετε — ανεξάρτητα από το πόσο καλός είστε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 Minutes, ο ειδικός της τεχνητής νοημοσύνης και επιχειρηματίας Kai-Fu Lee προέβλεψε ότι το 40% των θέσεων εργασίας στον κόσμο θα αντικατασταθεί από ρομπότ τα επόμενα 15 έως 25 χρόνια. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά, προειδοποιεί μια μελέτη της Οξφόρδης, είναι αναπόφευκτο ότι μεγάλοι τομείς του εργατικού δυναμικού θα αντιμετωπίσουν μαζική ανεργία, κυρίως σε θέσεις εργασίας που περιλαμβάνουν χειρωνακτική ή επαναλαμβανόμενη εργασία.

Αυτό μπορεί προφανώς να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους— πιθανώς ακόμη και για εσάς. Αλλά αν ξέρετε τι να περιμένετε, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε σχέδια τώρα για να αναπτύξετε νέες δεξιότητες στον τρέχοντα τομέα σας ή ακόμα και να αλλάξετε καριέρα εντελώς. Εδώ είναι οι θέσεις εργασίας που οι ειδικοί της βιομηχανίας και της απασχόλησης πιστεύουν ότι θα εξαφανιστούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Εργάτες αποθήκης

Οδηγοί ταξί ή οδηγοί Uber

Υπάλληλοι στα τμήματα μισθοδοσίας

Αναλυτές τιμολόγησης

Μηχανικοί αυτοκινήτων

Εργάτες γραμμής συναρμολόγησης

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Υπάλληλοι σε Fast-food

Εκπρόσωποι εξυπηρέτησης πελατών

Μεταφραστές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 5 =