αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔέκα γρήγορες κινήσεις που μπορείς να κάνεις κάθε ημέρα για να βάλεις χρήματα στην άκρη

Δέκα γρήγορες κινήσεις που μπορείς να κάνεις κάθε ημέρα για να βάλεις χρήματα στην άκρη

Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνετε, πόσο χρονών είστε ή πόσο μεγάλο είναι το εισόδημά σας – πρέπει να αναπτύξετε το οικονομικό IQ σας εάν θέλετε να ζήσετε πιο άνετα.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για οποιονδήποτε να το κάνει αυτό. Μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια, να διαβάσετε βιβλία ή απλά να μάθετε πράγματα online.

Αλλά φυσικά, όλα ξεκινούν με την πρακτική, για να εξοικονομείτε χρήματα για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας. Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε στη ζωή σας καθημερινά, για να εξοικονομείτε χρήματα. Οι συγκεκριμένες συμβουλές είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το Ready to be Rich.

1# Κάνε απλά δώρα. Τα παιδιά, για παράδειγμα, συχνά θα χαρούν να λάβουν δημιουργικά και διασκεδαστικά παιχνίδια ανεξάρτητα από την τιμή τους.

2# Κλείσε την τηλεόραση. Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να αφήνουν ανοιχτή την τηλεόραση ενώ κάνουν άλλα πράγματα, όπως να τρώνε, να διαβάζουν ή να εργάζονται. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και αποσυνδέστε την. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με άλλες συσκευές.

3# Κλείσε τα φώτα όταν δεν τα χρειάζεσαι. Όπως και στο παραπάνω point, κλείσε τα φώτα που δεν χρειάζεσαι στο σπίτι σου.

4# Σταμάτα το κάπνισμα. Οκ,  είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τις κακές συνήθειες αργά ή γρήγορα. Το κόβεις μία φορά, εξοικονομείς χρήματα κάθε ημέρα.

5# Κάνε λίστες για τα ψώνια. Ένα απλό σημειωματάριο μπορεί να κάνει δουλειά, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν εφαρμογή όπως το Evernote, για να κάνετε λίστες όταν πάτε για ψώνια. Έτσι θα αγοράζεις συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα παρασύρεσαι.

6# Όχι φαγητό από έξω. Το γρήγορο φαγητό και τα σνακ από τα ψιλικατζίδικα δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία σας, μπορούν επίσης να βλάψουν… το μπάτζετ σας.

7# Επισκευάστε παλιά ρούχα. Ένα παλιό ή σκισμένο ρούχο μπορεί να είναι κάνει ιδιαίτερο στιλ. Αλλά τέτοια ρούχα μπορούν επίσης να επισκευαστούν αρκετά εύκολα.

8# Ανταλλάξτε ταινίες, βιβλία ή games. Εάν δεν μπορείτε να αφήσετε τις συλλογές σας, δοκιμάστε να ανταλλάξετε πράγματα με άλλους —τουλάχιστον προσωρινά— αντί να αγοράζετε νέα πράγματα συνέχεια.

9# Παρακολουθήστε τις δαπάνες σας. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να παρακολουθείτε τα καθημερινά σας έξοδα. Αυτό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε και να εξαλείψετε τις βασικές «τρύπες» στις οποίες σπαταλάτε χρήματα.

10# Κοιμήσου αρκετά. Σκέψου το: Δεν μπορείς να κάνεις παρορμητικές αγορές ενώ κοιμάσαι. Το να είσαι ξεκούραστος θα σε βοηθήσει επίσης να πάρεις καλύτερες αποφάσεις για τις δαπάνες σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =