αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔέκα έξυπνες δικαιολογίες για να ξεφύγεις από κάτι που δεν θες να κάνεις

Δέκα έξυπνες δικαιολογίες για να ξεφύγεις από κάτι που δεν θες να κάνεις

Χρειάζεσαι μια καλή δικαιολογία για να ξεφύγεις από κάτι; Είσαι στο σωστό μέρος.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να πείτε «όχι» σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Π.χ. ένας φίλος που σας ζητά να βγείτε έξω ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που σας ζητά να περάσετε χρόνο μαζί του. Αλλά θέλετε να αρνηθείτε.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 10 έξυπνες δικαιολογίες για να ξεφύγεις από κάτι που δεν θες να κάνεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από αυτές τις δικαιολογίες και στην επαγγελματική σας ζωή- όχι μόνο με φίλους και οικογένεια.

«Συγγνώμη, έχω πολλή δουλειά να κάνω αυτή τη στιγμή»

«Συγγνώμη, αλλά έχω κάνει ήδη σχέδια με την οικογένειά μου που τα ξέχασα τελείως!»

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι εξαντλημένος αυτές τις μέρες και δεν νομίζω ότι μπορώ να αναγκάσω τον εαυτό μου να βγει έξω»

«Συγγνώμη, ο φίλος μου μόλις μου ζήτησε βοήθεια για κάτι, θα μπορούσαμε να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή;»

«Έχω ξυπνημα νωρίς αύριο, οπότε πρέπει να πάω για ύπνο. Ίσως μπορούμε να το κανονίσουμε αυτό την επόμενη εβδομάδα».

«Το σπίτι μου είναι ένα χάος και πρέπει πραγματικά να το τακτοποιήσω, πριν οτιδήποτε άλλο. Συγνώμη για αυτό. Ελπίζω να καταλαβαίνεις»

«Δεν πιστεύεις τι ημέρα είχα σήμερα. Δεν μπορώ να σύρω τον εαυτό μου για να δω κανέναν αυτή τη στιγμή. Ας μιλήσουμε σε λίγες μέρες από τώρα».

«Η χθεσινή νύχτα ήταν τρελή και δεν έχω την ενέργεια να σηκωθώ από το κρεβάτι σήμερα, ελπίζω να καταλαβαίνεις».

«Έχω πολλές συναντήσεις σήμερα, και μέχρι να τελειώσουν όλες θα είμαι εξαντλημένος. Ας το κάνουμε λοιπόν μια άλλη φορά».

«Έχω ένα σημαντικό deadline και δεν μπορεί να περιμένει. Ας μιλήσουμε πάλι μόλις αδειάσει λίγο το πρόγραμμά μου».

Όποια δικαιολογία κι αν χρησιμοποιήσετε, να είστε προετοιμασμένοι για ερωτήσεις. «Έχω ένα προσωπικό θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσω επειγόντως», θα ήταν μάλλον αρκετό για ένα αφεντικό. ‘Η ένας συνάδελφος μπορεί να μην σας ρωτήσει περισσότερα γι ‘αυτό. Αλλά αν είναι ένα αγαπημένο πρόσωπο, μπορεί να θέλει να μάθει τις λεπτομέρειες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα από τα παραδείγματα στη λίστα περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στις επόμενες ερωτήσεις.

Ανάλογα με το πόσο ειλικρινής θέλετε να είστε, επιλέξτε μια γενική δικαιολογία ή μια πιο συγκεκριμένη. Το «Δεν θέλω να βγω έξω» μπορεί να επαναδιατυπωθεί σε: «Θέλω απλώς να είμαι μόνος μου σήμερα, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, ελπίζω να διασκεδάσετε και θα το κανονίσουμε άλλη φορά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =