αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓ. Βαρδινογιάννης: Δεν έχουμε υπερκέρδη. Αλλά απρόσμενα κέρδη

Γ. Βαρδινογιάννης: Δεν έχουμε υπερκέρδη. Αλλά απρόσμενα κέρδη

Απρόσμενα κέρδη και όχι υπερκέρδη είναι ο σωστός όρος, επεσήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Γιάννης Βαρδινογιάννης απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις μετόχων στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης των ενεργειακών εταιρειών που επέβαλε η κυβέρνηση.

Ο κ. Βαρδινογιάννης σημείωσε πως η υψηλή κερδοφορία δεν συνεπάγεται αισχροκέρδεια καθώς και ότι η πλειονότητα (85 %) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ ενώ τα κερδη μεταφέρονται στη Ελλάδα. Τόνισε ακόμη ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία καθώς η ίδια η εταιρεία είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας.

Νωρίτερα ο Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση τόνισε ότι «με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας, την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και βιώσιμες αποδόσεις για τους μετόχους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 18 =