αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓώγος: Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω. Αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα

Γώγος: Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω. Αν χρειαστεί θα ληφθούν και επιπλέον μέτρα

«Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω» είπε το μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, για τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον έκτακτα μέτρα.

Ο ίδιος συστήνει πως το lockdown θα πρέπει να εφαρμοστεί σε «μεγαλύτερη έκταση», ενώ ειδικά για τη Θεσσαλονίκη που και χθες είχε περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Αττική, είπε ότι η συμπρωτεύουσα βρίσκεται πλέον στα όρια.

«Για αυτό και υπάρχει κινητικότητα στο Βόρεια Ελλάδα, για να ανοίξουμε κι άλλες ΜΕΘ» εξήγησε, ενώ και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε πως δεκάδες κλίνες ΜΕΘ για άλλα περιστατικά μετατρέπονται σε κλίνες Covid-19.

«Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα όρια του Μπέργκαμο» πρόσθεσε ο καθηγητής Γώγος, σύμφωνα με τον οποίο η ανάπτυξη επιπρόσθετων χώρων ΜΕΘ, ακόμα και σε χώρους όπως το Βελλίδειο είναι μεν μια σωστή σκέψη, αλλά προς το παρόν δεν χρειάζεται. «Σε μια κρίση πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό είναι να υπάρχουν διαθέσιμοι αναπνευστήρες. Κατέληξε δε επισημαίνοντας ότι και στην Λάρισα η επιδημιολογική εικόνα επιδεινώνεται καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 2 =