αρχικηVIRALΓώγος: Έως 15% μεγαλύτερη προστασία με διπλή μάσκα- Πως φοριέται (ΒΙΝΤΕΟ)

Γώγος: Έως 15% μεγαλύτερη προστασία με διπλή μάσκα- Πως φοριέται (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος στον Σκάι βρέθηκε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής εξήγησε ότι το βασικό είναι να γίνεται σωστή χρήση των μασκών που ήδη χρησιμοποιούνται και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις υφασμάτινες, που πρέπει να τοποθετούνται καλά στο πρόσωπο, να είναι τριπλής στρώσης και να μην μπαίνει αέρα από το πλάι.

Για τη διπλή μάσκα τόνισε ότι συζητείται η χρήση της σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού, σε κλειστούς χώρους όπου η πιθανότητα μετάδοσης είναι αυξημένη.

Η διπλή μάσκα χρησιμοποιείται ως εξής: από μέσα η χειρουργική, η γνωστή πράσινη – μπλε και απ’ έξω μια υφασμάτινη.

«Αυτό προσφέρει μια επιπλέον 10 περίπου 15% προστασία όταν είμαστε εκτεθειμένοι σε κλειστούς χώρους», σημείωσε ο κ. Γώγος.

Στο ερώτημα εάν θα γίνει η υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, ο κ. Γώγος απάντησε ότι πρώτα θα γίνει η σχετική συζήτηση και μετά θα προκύψουν οι αναβαθμισμένες οδηγίες, ανάλογα με την περίπτωση και την πιθανότητα έκθεσης στον ιό.

Σχετικές συζητήσεις γίνονται όπως είπε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και ακόμη δεν έχουν αλλάξει ούτε σε εαυτό το επίπεδο οι οδηγίες.

Σε ερώτηση για το πότε θα πετάξουμε εντελώς τις μάσκες, ο καθηγητής είπε ότι για 1-2 μήνες ακόμα θα πρέπει να φοράμε μάσκες. Μέχρι δηλαδή να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό του πληθυσμού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + eighteen =