αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓυναίκα στη Ρόδο ζητά αποζημίωση 35.000 ευρώ από σούπερ μάρκετ μετά από τραυματισμό της

Γυναίκα στη Ρόδο ζητά αποζημίωση 35.000 ευρώ από σούπερ μάρκετ μετά από τραυματισμό της

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία εις βάρος γνωστής εταιρείας διαχείρισης σούπερ μάρκετ προσέφυγε μια κάτοικος της Ρόδου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 35.000 ευρώ για βλάβες που υπέστη από τραυματισμό.

Όπως διαβάζουμε στο Dimokratiki.gr, η ενάγουσα, έγγαμη μητέρα δύο ενήλικων τέκνων, εκθέτει ότι την 13η Φεβρουαρίου του έτους 2021, ημέρα Σάββατο και ώρα 15:00, μετέβη, φορώντας αθλητική ένδυση και υπόδηση, στο υποκατάστημα παροχής βασικών καταναλωτικών ειδών και ειδών διατροφής, καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, το οποίο λειτουργεί στο όνομα της εναγόμενης εταιρείας.

Σκοπός της επίσκεψης της ήταν να προβεί στις απαραίτητες αγορές τροφίμων και απορρυπαντικών, για τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς της.
Το συγκεκριμένο κατάστημα, λειτουργεί σε δύο ορόφους, στους οποίους είναι κατανεμημένα τα προς πώληση είδη. Περιλαμβάνει, δηλαδή, ισόγειο και έναν όροφο, στον οποίο οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση τόσο από τα σκαλοπάτια όσο και μέσω ανελκυστήρα.

Κατά την είσοδό της στο κατάστημα, πήρε το συνηθισμένο καλάθι χειρός, καθώς δεν σκόπευε να κάνει πολλές αγορές και τοποθέτησε δύο πακέτα πίτσες που προμηθεύτηκε στο ισόγειο. Στη συνέχεια, ανέβηκε μέσω της σκάλας στον πρώτο όροφο κρατώντας το καλάθι προκειμένου να συνεχίσει τις αγορές της. Ωστόσο, δεν βρήκε τα προϊόντα που επιθυμούσε και για αυτό τον λόγο άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες. Κατά την κάθοδό της, γλίστρησε και έπεσε στις σκάλες, με αποτέλεσμα τελικώς να βρεθεί στο πλατύσκαλο, χωρίς να μπορέσει να στηριχθεί από κάποιο προστατευτικό στήριγμα, κάγκελο ή κουπαστή.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, παρότι κατέβαλε την δέουσα προσοχή κατά την κάθοδό της στη σκάλα φορώντας ταυτόχρονα αθλητική ενδυμασία, αλλά και κρατώντας ένα ελαφρύ καλάθι, δεν κατάφερε να αποφύγει την πτώση εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα του έσω και έξω σφυρού.

Υποστηρίζει ότι εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικών μέσων επί των τοίχων και αντιολισθητικής επικάλυψης επί των σκαλιών, η ύπαρξη των οποίων θα μπορούσε αναμφίβολα να αποτρέψει την πτώση της, κατέληξε να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά.

Στην πτώση της, επιπλέον, συνέβαλε και το γεγονός, ότι επί των σκαλιών υπήρχαν ορισμένα υγρά γλιστερά, τα οποία σε συνδυασμό με το ολισθηρό υλικό του πατώματος ενέτειναν στον τραυματισμό της.

Είχε υποστεί, όπως εκθέτει, εκείνη τη στιγμή τόσο μεγάλο σοκ, που δεν μπόρεσε να εξετάσει επακριβώς, εάν οφειλόταν η ολισθηρότητα του πατώματος σε νερά ή σε υγρό καθαριστικό πατώματος. Το μόνο σίγουρο είναι, πως εκείνη την ημέρα, δεν υπήρχαν τόσο οι κουπαστές – προστατευτικά κάγκελα στις σκάλες, από όπου θα μπορούσε να συγκρατηθεί, αποτρέποντας την βίαιη πτώση της, όσο και αντιολισθητικές ταινίες, οι οποίες -όλως τυχαίως- μάλιστα τοποθετήθηκαν δύο ημέρες αργότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =