αρχικηVIRALΓουδή-Κυψέλη σε 13 λεπτά: Η γραμμή του μετρό που θα μειώσει τις αποστάσεις

Γουδή-Κυψέλη σε 13 λεπτά: Η γραμμή του μετρό που θα μειώσει τις αποστάσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 του Μετρό που θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, επιτρέποντας τη μετακίνηση του επιβατικού κοινού από το Γουδή στην Κυψέλη σε μόλις 13 λεπτά.

Εργοτάξια έχουν στηθεί σχεδόν σε όλους τους χώρους όπου θα κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί της νέας γραμμής η οποία θα συνδέει το Άλσος Βεϊκου με το Γουδή, έχοντας μήκος 13 χλμ.

Όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο και δη στην Πανεπιστημίου, το Κολωνάκι και την Ακαδημίας θα διαπιστώσουν ότι η κυκλοφορία διεξάγεται μετ’ εμποδίων μιας και μεγάλα τμήματα του δρόμου έχουν καταληφθεί από τα εργοτάξια.

Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, η Αττική Μετρό, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ ενημερώνει τους πολίτες για τις προσωρινές κυκλοφοριακών ρυθμίσεις στις γύρω περιοχές.

Ενώ, όπως αναφέρεται, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης που θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή διατηρώντας κατά το δυνατό «ανοιχτές» οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση, στάσεις ΟΑΣΑ-ΤΑΞΙ και την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων στην περιοχή κατά το διάστημα εφαρμογής τους.

Ποια είναι η Γραμμή 4

Αρχικά, πρέπει να αναφέρουμε ότι προσώρας κατασκευάζεται το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4, το οποίο θα συνδέει το Άλσος Βεϊκου με το Γουδή, θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς και θα διατρέχει τέσσερις δήμους (Γαλατσίου, Αθηναίων, Καισαριανής, Ζωγράφου). Το μήκος της θα ανέρχεται στα 13 χλμ. και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί περί τους 340.000 επιβάτες σε καθημερινή βάση.

Με τη Γραμμή 4 οι πολίτες θα μετακινούνται από το Γουδή στην Κυψέλη – και το αντίστροφο σε 13 λεπτά κι από το Άλσος Βεΐκου στα Εξάρχεια σε 7 λεπτά. Οι χρόνοι, αναλυτικότερα:

– Άλσος Βεΐκου- Δικαστήρια σε 5 λεπτά
– Άλσος Βεΐκου- Γουδή σε 17,5 λεπτά
– Άλσος Βεΐκου- Πανεπιστημιούπολη σε 14 λεπτά

Το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 θα δοθεί στο επιβατικό κοινό σε περίπου 8 χρόνια, και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Οι 15 σταθμοί της Γραμμής 4: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή

Η εκσκαφή κάθε σταθμού θα διαρκεί 1,5 με δύο χρόνια, ενώ στις αρχές του 2023 θα επιστρατευτεί ο πρώτος μετροπόντικας που θα ξεκινά από το φρέαρ της Κατεχάκης. Ένας δεύτερος θα ξεκινά από το φρέαρ της Βεΐκου και θα «συναντηθούν» στον Ευαγγελισμό, όπου θα γίνει και η αποσυναρμολόγησή τους.

https://www.carandmotor.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/inline-images/grammi%204%20metro.jpg?itok=QhHSsisI

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + ten =