αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓλώσσα του σώματος: 4 «αθόρυβες» κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε συμπαθεί

Γλώσσα του σώματος: 4 «αθόρυβες» κινήσεις που δείχνουν ότι κάποιος σε συμπαθεί

Η έλξη και η συμπάθεια μπορεί συχνά να είναι δύσκολο να «διαβαστούν». Αλλά όχι όταν γνωρίζετε τη μυστική γλώσσα του σώματος.

Η γλώσσα του σώματος είναι ένας… ιδιαίτερος χορός, ένας συναρπαστικός διάλογος χειρονομιών και ματιών που αποκαλύπτουν τα βαθύτερα συναισθήματά μας. Και όσον αφορά την έλξη και την συμπάθεια, υπάρχουν ορισμένα ελάχιστα γνωστά σημάδια που λειτουργούν ως αποδείξεις.


1) Παρατεταμένη οπτική επαφή

Τα μάτια δεν χρησιμεύουν απλώς ως παράθυρα στην ψυχή, είναι επίσης ισχυροί δείκτες έλξης και συμπάθειας.

Ολοι γνωρίζουμε ότι η οπτική επαφή είναι σημαντική σε κάθε αλληλεπίδραση. Αλλά όταν πρόκειται για σηματοδότηση έντονης έλξης, τότε δεν πρόκειται για απλή οπτική επαφή. Αλλά για παρατεταμένη.

Η παρατεταμένη οπτική επαφή, η οποία διαρκεί λίγα μόλις δευτερόλεπτα περισσότερο από το συνηθισμένο, είναι ένα κλασικό σημάδι συμπάθειας.

Αλλά θυμηθείτε, το πλαίσιο είναι το κλειδί. Η παρατεταμένη οπτική επαφή κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης μπορεί απλώς να σημαίνει ότι το άτομο είναι προσεκτικό και αφοσιωμένο. Αλλά αν συμβαίνει σε ένα πιο χαλαρό ή οικείο περιβάλλον, τότε έχετε ένα σαφές σημάδι έλξης.

2) Το ‘τυχαίο’ άγγιγμα

Εδώ είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήξει. Όταν κάποιος έλκεται από εσάς, μπορεί να μην κάνει τα πάντα για να σας αγγίξει. Αντίθετα, θα κάνουν κάτι το ακριβώς αντίθετο – θα σε ακουμπήσουν «κατά λάθος».

Τα αρχικά στάδια της έλξης συχνά συνοδεύονται από λίγη νευρικότητα και δισταγμό. Και εδώ είναι που παίζει το «τυχαίο» άγγιγμα.

Θα μπορούσε να είναι ένα φευγαλέο άγγιγμα του χεριού τους πάνω στο δικό σας καθώς και οι δύο πιάνετε το ποπ κορν ταυτόχρονα. Ή ένα απαλό ακούμπημα του ώμου τους στον δικό σας καθώς σκύβουν για να μοιραστούν ένα μυστικό.

Αυτές οι φαινομενικά «τυχαίες» πινελιές είναι στην πραγματικότητα ένα διακριτικό αλλά σίγουρο σημάδι ότι κάποιος έλκεται από εσάς.

3) Καθρεφτίζοντας τις κινήσεις σας

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς οι άνθρωποι που είναι κοντά τείνουν να μιμούνται ο ένας τις κινήσεις του άλλου; Είναι ένα υποσυνείδητο πράγμα που κάνουμε όταν νιώθουμε μια ισχυρή σύνδεση με κάποιον. Αυτό το φαινόμενο, γνωστό ως mirroring, είναι ένα άλλο σιωπηλό σήμα έλξης.

Όταν κάποιος αντικατοπτρίζει τις πράξεις σας, σημαίνει ότι είναι συντονισμένος μαζί σας. Είναι τόσο γοητευμένοι από εσάς που υποσυνείδητα αρχίζουν να μιμούνται τις χειρονομίες σας, τα μοτίβα ομιλίας σας, ακόμη και τη γλώσσα του σώματός σας. Είναι ένας τρόπος να πεις, «Είμαι σαν εσένα. Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος».

4) Η κατεύθυνση των ποδιών τους

Αυτό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά μερικές φορές, η κατεύθυνση των ποδιών ενός ατόμου μπορεί να σας πει περισσότερα για τα συναισθήματά του. Τα πόδια ενός ατόμου συχνά δείχνουν προς το αντικείμενο του ενδιαφέροντός του. Έτσι, εάν τα πόδια τους είναι στραμμένα προς εσάς κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς.

Αυτό μπορεί να μην συμβαίνει πάντα. Τελικά, η γλώσσα του σώματος δεν είναι μια ακριβής επιστήμη. Τις περισσότερες φορές, όμως, το σώμα μας αντικατοπτρίζει υποσυνείδητα τα εσώτερα συναισθήματά μας.

Την επόμενη φορά που θα συνομιλήσετε με κάποιον που σας ενδιαφέρει, ρίξτε μια γρήγορη ματιά. Μπορεί απλώς να βρείτε την απάντηση που ψάχνετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + five =