αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓλώσσα του σώματος: 3+1 συχνές κινήσεις που κάνει κάποιος που νομίζει ότι είναι… ανώτερος από όλους τους άλλους

Γλώσσα του σώματος: 3+1 συχνές κινήσεις που κάνει κάποιος που νομίζει ότι είναι… ανώτερος από όλους τους άλλους

Υπάρχει μια σαφής διάκριση μεταξύ αυτοπεποίθησης και αλαζονείας. Συχνά, είναι στη γλώσσα του σώματος που το αποκαλύπτει. Οι αλαζονικοί άνθρωποι ή εκείνοι που πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους, έχουν ορισμένες μη λεκτικές ενδείξεις που τους αποκαλύπτουν.

Η παρατήρηση αυτών των συνηθειών της γλώσσας του σώματος μπορεί να προσφέρει μια εικόνα της νοοτροπίας τους.

Και ποιος ξέρει, η κατανόηση αυτών των συνηθειών μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε ως άτομο και να πλοηγηθείτε πιο αποτελεσματικά σε δύσκολες κοινωνικές καταστάσεις.

Ας προχωρήσουμε και ας εμβαθύνουμε σε μερικές κινήσεις εκείνων που έχουν μια διογκωμένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

1) Κυριαρχία στο χώρο

Μπορεί να υπάρχει ένας αέρας υπεροχής και αλαζονείας που δεν πρέπει να παραβλέψετε.

Τα άτομα που πιστεύουν ότι είναι καλύτερα από τους υπόλοιπους έχουν την συνήθεια να κυριαρχούν στον χώρο γύρω τους.

Συχνά χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματός τους για να επεκτείνουν την επικράτειά τους, ας πούμε έτσι. Με πλατιές χειρονομίες και επεκτατικές στάσεις, επιβεβαιώνουν διακριτικά την κυριαρχία τους.

Τεντώνονται, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο και γενικά κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Είναι μια σιωπηλή ανακοίνωση της… σημασίας και της υπεροχής τους.

Είναι απαραίτητο βέβαια να λάβετε υπόψη και άλλους παράγοντες, όπως οι πολιτισμικές διαφορές πριν προβείτε σε οριστικές κρίσεις.

2) Έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος

Μιλάς με κάποιον και είναι αδιάφορος. Τα μάτια του σαρώνουν συνεχώς το δωμάτιο, και έχει ελάχιστη οπτική επαφή μαζί σου.

Η συζήτησή είναι μονόπλευρη, με τις απαντήσεις του να είναι σύντομες και αδιάφορες.

Η γλώσσα του σώματός φωνάζει για την έλλειψη γνήσιου ενδιαφέροντος – είναι σωματικά παρών, αλλά ψυχικά, είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από εκεί.

Αυτή είναι μια άλλη κοινή συνήθεια των ανθρώπων που πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από όλους τους άλλους. Συχνά δείχνουν ελάχιστο έως καθόλου ενδιαφέρον για τους άλλους επειδή πιστεύουν ότι είναι πάνω από αυτούς.

3) Υπερβολικά επικριτική γλώσσα του σώματος

Τα αλαζονικά άτομα συχνά εμφανίζουν υπερβολικά επικριτική γλώσσα του σώματος. Είναι γρήγοροι να κρίνουν και οι μη λεκτικές ενδείξεις τους αντικατοπτρίζουν αυτό το πράγμα.

Μπορεί να γουρλώνουν τα μάτια τους, να χαμογελούν ή να κάνουν απορριπτικές χειρονομίες ενώ οι άλλοι μιλούν.

Αυτές οι ενέργειες απορρίπτουν την αξία των σκέψεων και των απόψεων άλλων ανθρώπων, ενισχύοντας την πίστη τους στη δική τους ανωτερότητα.

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές βρήκαν μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της αλαζονείας και της περιφρονητικής συμπεριφοράς. Αυτό σημαίνει ότι η αντίληψή μας για την αλαζονεία δεν είναι μόνο στο κεφάλι μας. Εχει επιστημονική υποστήριξη.

4) Η συνεχής ανάγκη να είναι… το επίκεντρο της προσοχής

Επίσης θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Συχνά διακόπτουντους άλλους για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες ή κατευθύνουν τη συζήτηση προς τα επιτεύγματά τους.

Η γλώσσα του σώματός του είναι πάντα εκφραστική.

Μπορεί επίσης να τους δεις να κάνουν μεγαλειώδεις χειρονομίες, να μιλούν πιο δυνατά από όσο χρειάζεται και τοποθετούν πάντα τον εαυτό τους στο κέντρο κάθε συγκέντρωσης.

Κάθε ομαδική φωτογραφία τον έχει… στο κέντρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =