αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓλώσσα του σώματος: Κάνε αυτές τις 2 μικρές κινήσεις και θα δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Γλώσσα του σώματος: Κάνε αυτές τις 2 μικρές κινήσεις και θα δείχνεις ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Κατά τη δημόσια ομιλία, η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στον τρόπο λήψης του μηνύματός σας.

Ο τρόπος που στέκεσαι, το τι κάνεις με τα χέρια σου και ο τρόπος που κινείσαι στο χώρο πρέπει να προβάλλουν αυτοπεποίθηση, λέει στο CNBC ο Matt Abrahams, λέκτορας και ειδικός στην επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Ακολουθούν δύο τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε ότι έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, όταν μιλάτε μπροστά σε κόσμο.

1. Ευθεία στάση και μην ταλαντεύεστε

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση φαίνονται μαζεμένοι, λέει ο Abrahams.

Το να τραβάτε τις ωμοπλάτες σας προς τα κάτω, να κρατάτε το κεφάλι σας ίσιο και να στέκεστε με τα πόδια σας παράλληλα και ανοιχτά στο πλάτος των ώμων, όλα αυτά μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτεροι σωματικά και βγάζουν σιγουριά για τον εαυτό σας.

2. Δείξτε τα χέρια σας

Πρέπει τα χέρια σας να φαίνονται: «Μην τα βάζετε στις τσέπες σας ή κάτω από το τραπέζι», λέει ο Abrahams.

Εάν διευθύνετε ένα virtual meeting, μπορείτε να βάλετε τα χέρια σας μπροστά σας ή στο γραφείο σας.

Οι χειρονομίες είναι επίσης καλές, λέει ο Abrahams, αλλά βεβαιωθείτε ότι η κίνηση του χεριού σας είναι ανοιχτή. «Πολλοί άνθρωποι κάνουν χειρονομίες μπροστά στο στήθος τους και αυτό τους κάνει να δείχνουν αμυντικοί», λέει.

Και φροντίστε να κοιτάζετε είτε στην κάμερα, είτε απευθείας στο κοινό στο οποίο απευθύνεστε.

Η χρήση του σώματός σας με αυτούς τους τρόπους θα μεταφέρει μήνυμα αυτοπεποίθησης και θα καταπνίξει κάθε υποψία νευρικότητας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 16 =