αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιγάντιο πλάνο από την Spar: Θέλει να δημιουργήσει 300 καταστήματα στην Ελλάδα

Γιγάντιο πλάνο από την Spar: Θέλει να δημιουργήσει 300 καταστήματα στην Ελλάδα

Αν και μετρούν μόνο λίγοι μήνες από την επίσημη δημιουργία του πρώτου σούπερ μάρκετ Spar στην Ελλάδα από την Spar Hellas, το σήμα που επαναμφανίζεται μετά από τρία χρόνια στην εγχώρια αγορά οπότε και έληξε άδοξα η συνεργασία του ολλανδικού κολοσσού με την πτωχευμένη Βερόπουλος, επανέρχεται δυναμικά καθώς διαθέτει ήδη 8 καταστήματα.

Η αρχή γίνεται κυρίως από την νησιωτική Ελλάδα και τις τουριστικές περιοχές ποντάροντας κυρίως στην διεθνή αναγνωρισιμότητα του σήματος Spar. H μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση έχει πραγματοποιηθεί στην Νάξο τον Ιούνιο καθώς κατάστημα της αλυσίδας Κουτελιέρης εντάχθηκε στο δίκτυο της Spar διπλασιάζοντας τους χώρους πώλησης από 800 τ.μ. σε 1.500 τ.μ. δημιουργόντας παράλληλα 45 νέες θέσεις εργασίας.

Που ανοίγουν τα επόμενα Spar

Χάρη στην στρατηγική συνεργασία με την ΑΣΤΕΡΑ προχωρά παράλληλα η ταχία ανάπτυξη του δικτύου. Ήδη το σήμα Spar έχουν ανεβάσει καταστήματα σε Σκίαθο, Κρήτη, Κω, Κεφαλονία και Αθήνα. Τα επόμενα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν σε Λάρισα, Αγρίνιο. Ρόδο και Κύθνο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων στο τέλος του μήνα σε 18.

Για το σύνολο του έτους ο στόχος είναι τα σούπερ μάρκετ που θα φέρουν το σήμα Spar να είναι περίπου 80 ενώ ο στόχος για την τετραετία αυτά να έχουν ξεπεράσει τα 300. Πέρα από την συνεργασία με τον ΑΣΤΕΡΑ στόχος είναι κάτω από την ομπρέλα του σήματος να μπουν και αρκετοί μεμονομένοι παίκτες της αγοράς.

Τέλος με γοργούς ρυθμούς τρέχει και η δημιουργία private label προϊόντων. Ήδη υπάρχουν πάνω από 500 κωδικοί και χάρη στην συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς αναμένεται να φθάσουν στα 900 προϊόντα έως το τέλος του 2018.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + eighteen =