αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓια πρώτη φορά στην ιστορία της η Alphabet κατέγραψε πτώση στα έσοδα της

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Alphabet κατέγραψε πτώση στα έσοδα της

Η μητρική εταιρείας της Google, για όσους δεν γνωρίζουν είναι η Alphabet, ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο κορονοϊός έκανε μεγάλη ζημιά

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Alphabet παρουσίασε πτώση στα έσοδα της. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο του 2020, ο τεχνολογικός κολοσσός είχε έσοδα 38,3 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής, παρουσιάζοντας μείωση 2% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2019, που είχε έσοδα 38,94 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Επιπλέον, τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 6,38 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής και τα καθαρά έσοδα ήταν 6,96 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Συγκριτικά, η Alphabet ανέφερε ότι το προηγούμενο τρίμηνο είχε 41,16 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής έσοδα και 6,84 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής καθαρά έσοδα.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της Alphabet από τις διαφημίσεις του YouTube ήταν 3,81 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής και το Cloud αναφέρει έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής. Επίσης, τα υπόλοιπα προϊόντα της Google παρουσίασαν έσοδα 5,12 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής έναντι των 4,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Τέλος, τα Other Bets της Alphabet παρουσιάζουν σταθερή πτώση, αναφέροντας 148 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής έσοδα που οφείλονται κυρίως στις Verily και Fiber, οι οποίες το προηγούμενο τρίμηνο είχαν έσοδα 135 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής. Το ίδιο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα της εταιρεία από τα Other Bets ήταν 162 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 6 =