αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓια πρώτη φορά καταγράφηκαν σε βίντεο οι δορυφόροι του εγχειρήματος Starlink- Κάποιοι τους πέρασαν για UFO

Για πρώτη φορά καταγράφηκαν σε βίντεο οι δορυφόροι του εγχειρήματος Starlink- Κάποιοι τους πέρασαν για UFO

Πριν λίγες ημέρες είχαμε την πρώτη επιτυχή επιχείρηση του εγχειρήματος Starlink της SpaceX. Η επαναχρησιμοποιούμενη ρουκέτα Falcon 9 μετέφερε 60 πακεταρισμένους δορυφόρους στο διάστημα και στη συνέχεια επέστρεψε στη γη. Οι δορυφόροι τέθηκαν επιτυχώς σε χαμηλή τροχιά, ενώ αναμένονται χιλιάδες ακόμη προκειμένου το Έργο να είναι επαρκώς λειτουργικό. Σας θυμίζουμε πως για τη δημιουργία του δικτύου Starlink προβλέπεται να τεθούν σε τροχιά έντεκα χιλιάδες δορυφόροι.

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος από την Ολλανδία, Dr. Marco Langbroek, κατάφερε να καταγράψει σε video τους δορυφόρους αυτούς. Όπως αναφέρει στο blog του, υπολόγισε τη χρονική στιγμή και το σημείο που θα πέρναγαν οι δορυφόροι και περίμενε με την κάμερά του. Το video που κατέγραψε είναι το ακόλουθο και καταγράφηκε με μια κάμερα WATEC 902H με φακούς Canon FD 1.8/50 mm:

Σύμφωνα με τον Langbroek, το «τρένο» [όπως το ονόμασε ο ίδιος] αυτό θα είναι ορατό 2-3 φορές κάθε βράδυ μέχρι τελικά οι δορυφόροι να εξαπλωθούν στην προβλεπόμενη τροχιά τους.

Στο μεταξύ, υπήρξαν αρκετές αναφορές (έως και φρενίτιδα, ειδικά στην Ολλανδία) από πολίτες και ιστοσελίδες περί θέασης Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο απλά για τους δορυφόρους του project Starlink. Στόχο του εγχειρήματος Starlink αποτελεί η δημιουργία ενός δικτύου παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών υψηλών ταχυτήτων, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές του πλανήτη που έχουν ελλιπή ή μηδενική κάλυψη ευρυζωνικών συνδέσεων.

Οι δορυφόροι δεν θα είναι ορατοί από τη γη δια γυμνού οφθαλμού.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + nine =