αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια πρώτη φορά ένας Ευρωπαίος στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Για πρώτη φορά ένας Ευρωπαίος στην κορυφή της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη

Με περιουσία που πλέον ανέρχεται στα 186.3 δισ. δολάρια, ο Γάλλος μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προσπερνώντας τον Τζεφ Μπέζος κατά 300 εκατ. δολάρια. Ο ηγέτης της Amazon έχει πλέον περιουσία 186 δισ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση είναι ο Έλον Μασκ με 147,3 δισ. δολάρια.

Έτσι ο Αρνό είναι πλέον στην κορυφή της σχετικής λίστας του Forbes. Και είναι η πρώτη φορά που ένας Ευρωπαίος βρίσκεται εκεί.

Η περιουσία του Αρνό αυξήθηκε από 76 δισ. δολάρια τον Μάρτιο του 2020 σε 186,3 δισ. δολάρια τη Δευτέρα, μια τεράστια αύξηση άνω των 110 δισ. δολαρίων τους τελευταίους 14 μήνες, χάρη στην επίδοση του ομίλου LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), που φαίνεται να αψηφά την πανδημία.

Η LVMH, η οποία κατέχει επίσης οίκους οι Fendi, Christian Dior και Givenchy, σημείωσε κέρδη 0,4% τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσης τη Δευτέρα, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση του ομίλου στα 320 δισ δολάρια και ανεβάζοντας τα προσωπικά μερίδια του Αρνό σε πάνω από 600 εκατ. δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =