αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια ποιες οφειλές δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις καταθέσεων η Εφορία

Για ποιες οφειλές δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις καταθέσεων η Εφορία

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας γλιτώνουν τις κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων ή ποσών που πρόκειται να λάβουν από τρίτους, ακόμη και αν έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο.

Ο λόγος είναι οι μικρού, σχετικά, ύψους οφειλές, καθώς και η προστασία ενός ελάχιστου ορίου διαθέσιμου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τον νέο Οδηγό της ΑΑΔΕ, για τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, από τις κατασχέσεις γλιτώνουν οφειλέτες έως 500 ευρώ, ενώ δεν κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί μισθωτών και συνταξιούχων, με υπόλοιπα έως και 1.500 ευρώ, ανεξάρτητα από το ύψος των χρεών προς την εφορία.

Οι οφειλέτες με χρέη έως 500 ευρώ, προς το δημόσιο, ανέρχονται στο τέλος του περασμένου Μαρτίου σε 2.167.644 ΑΦΜ, ενώ με τον συνυπολογισμό και των μισθωτών και συνταξιούχων, που λόγω μικρών καταθέσεων αποφεύγουν τα αναγκαστικά μέτρα της Εφορίας, εκτιμάται ότι οι φορολογούμενοι που γλιτώνουν κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια ΑΦΜ.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει το sofokleousin.gr, υπάρχουν πάνω από 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, των οποίων κατασχέθηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί ή χρήματα που επρόκειτο να λάβουν από τρίτους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =