αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει να δώσεις στην ομάδα σου την άδεια να αποτύχει

Για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία, πρέπει να δώσεις στην ομάδα σου την άδεια να αποτύχει

Ενώ τα παλαιότερα χρόνια ήταν ένα σενάριο που δεν συζητιόταν πολύ (στις Ελλάδα ίσως ακόμα ισχύει), πλέον βλέπουμε ότι σχεδόν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, μέντορες και στελέχη εταιριών μιλούν για τον ρόλο της αποτυχίας. Και το πως αυτή μπορεί να σε φτάσει στην μεγάλη επιτυχία. Μια αποτυχία δεν είναι το τέλος της διαδρομής. Αλλά μια κατάσταση από την οποία -αν την διαχειριστείς σωστά- μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα και στη συνέχεια να φτάσεις στην επιτυχία.

Το Entrepreneur.com, βάζει ακόμα μια διάσταση στο θέμα. Όπως εξηγεί, είμαστε σε μια εποχή που μόνο αν λάβεις μεγάλα ρίσκα, μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία. Αν βαδίζεις πάντα μέσα στον «συνηθισμένο δρόμο», μάλλον δεν θα καταφέρεις κάτι μεγάλο. Το ίδιο ισχύει και στους επιχειρηματίες φυσικά.

Εδώ είναι το «κλειδί». Τα μεγάλα ρίσκα, συχνά οδηγούν σε λάθη και αποτυχημένα αποτελέσματα. Είναι κομβικό όμως, να δίνεις στην ομάδα σου την άδεια να αποτύχει. Μόνο έτσι τα μέλη της θα νιώθουν ελευθερία, και θα βάζουν στο τραπέζι τις πιο τολμηρές ιδέες.

«Οι μεγάλες επιτυχίες έρχονται όταν έχεις την ελευθερία να αποτύχεις», έχει πει ο Mark Zuckerberg. Και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση.

Άσε την ομάδα σου να κάνει λάθη. Άσε τον καθένα να δουλέψει με τον τρόπο που θέλει, και δες που μπορεί να φτάσει. Ίσως να αποτύχει. Αλλά μπορεί και όχι.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το ανακαλύψεις: Να το δοκιμάσεις. Δημιούργησε ένα περιβάλλον μέσα στην εταιρία σου, το οποίο να επιτρέπει την αποτυχία. Όσες περισσότερες φορές προσπαθούν όλοι να φτάσουν στην επιτυχία, τόσο περισσότερα θα είναι τα θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, για τις περισσότερες επιλογές που κάνεις, είναι καλό να έχεις και ένα Β σχέδιο, το οποίο θα μπαίνει σε εφαρμογή αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + twelve =