αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓια να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύεις 24/7; Ξανά σκέψου το. Εδώ είναι 4 μύθοι που θα ακούσεις για την επιτυχία

Για να γίνεις πετυχημένος επιχειρηματίας πρέπει να δουλεύεις 24/7; Ξανά σκέψου το. Εδώ είναι 4 μύθοι που θα ακούσεις για την επιτυχία

Όταν ακούμε για επιχειρηματικά success stories, συνήθως το σκηνικό είναι κάπως έτσι: Ένας ή περισσότεροι ιδρυτές που ξεκινούν να εργάζονται από κάποιο υπόγειο, δουλεύουν 24 ώρες, και είναι έτοιμη να εξαντλήσουν ακόμα και τους τελευταίους πόρους τους για να φτάσουν στην επιτυχία. Η πραγματικότητα δεν είναι πάντα έτσι. Και διαβάζοντας αυτές τις ιστορίες επιτυχίας, υπάρχει μια παγίδα στην οποία μπορείς να πέσεις: Να νομίζεις ότι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία είναι αυτός.

Η Harsha Chanrai (φωτο) είναι ιδρύτρια και CEO της εταιρίας, Saira Hospitality. Σε άρθρο της στο αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει την άλλη πλευρά. Η επιτυχία στην επιχειρηματικότητα δεν έρχεται πάντα μέσα από τον δρόμο… που προβάλλεται πιο πολύ στα media. Υπάρχουν 4 συγκεκριμένοι μύθοι, τους οποίους πρέπει να ξεπεράσεις.

Μύθος Νο1: Αν αγαπάς την δουλειά σου, δεν θα νιώθεις ποτέ ότι είναι δουλειά

Αυτός είναι πολύ ωραίο συναίσθημα, αλλά η δουλειά πάντα θα είναι δουλειά. Όσο κι αν σου αρέσει. Χρειάζεται να αφιερώσεις εκεί χρόνο, ενέργεια και σχολαστικό σχεδιασμό για να τα καταφέρεις. Πρέπει να ξυπνάς το πρωί. Και να ανταποκρίνεσαι στις οικονομικές σου υποχρεώσεις. Ναι, είναι δουλειά.

Μύθος Νο2: Οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι ατρόμητοι

Νομίζεις ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν νιώθουν φόβο; Κι όμως, πολλοί από αυτούς έχουν παραδεχτεί ότι ο φόβος υπάρχει. Η διαφορά έχει να κάνει με το πως διαχειρίζεσαι τον φόβο. Δες τον ως μια αφορμή για να βγεις έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Εκεί που πιθανότατα βρίσκεται η επιτυχία.

Μύθος Νο3: Η ομαδική εργασία θα κάνει… το όνειρο πραγματικότητα

Η ομάδα είναι σημαντική. Και μπορεί να δώσει στην εταιρία σου την απαιτούμενη ώθηση έτσι ώστε να πάει μπροστά. Η επιχειρηματικότητα όμως έχει και μια περίεργη ισορροπία: Ενώ μοιάζει ως ένα ομαδικό άθλημα, ταυτόχρονα είναι και μοναχικό. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα νιώσεις μόνος. Πρέπει να τα έχεις καλά και με τν εαυτό σου, για να αντέξεις σε αυτό τον «μαραθώνιο».

Μύθος Νο4: Πρέπει να δουλεύεις 24/7 για να φτάσεις στην επιτυχία

Επίσης ένα μοντέλο που το βλέπουμε να… διαφημίζεται πολύ. Όμως αν φτάσεις να δουλεύεις 24 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα, τότε μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά. Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Κι αν φτάσεις να έχεις μόνο δουλειά μέσα στην καθημερινότητα σου, αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν τα πας πολύ καλά στους άλλους τομείς της ζωή σου. Και μη ξεχνάς: Μπορείς να δουλέψεις λιγότερες ώρες, με πιο έξυπνο τρόπο, και να είσαι πάλι επαγγελματικά πετυχημένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 19 =