αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓια αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα: Τα mobile apps που θα κάνουν τα ταξίδια σου πιο εύκολα

Για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα: Τα mobile apps που θα κάνουν τα ταξίδια σου πιο εύκολα

Τα ταξίδια αποτελούν για αρκετούς μια ευχάριστη απόδραση ακόμα και γι αυτούς που τα ονειρεύονται ή τα απολαμβάνουν προσθέτουν μερικές πινελιές άγχους κατά την προετοιμασία τους

Για να μπορούν ωστόσο να απολαμβάνουν το ταξίδι με λιγότερες έγνοιες μπορούν να βασιστούν στην τεχνολογία και στις περίφημες εφαρμογές σχεδόν για τα πάντα.

Ποιες είναι όμως οι βασικές ταξιδιωτικές εφαρμογές που πρέπει να έχετε μαζί με τις αποσκευές. Να θυμάστε ωστόσο ότι σε αυτή την περίπτωση οι εφαρμογές θα πρέπει να είναι ενημερωμένες με την τελευταία έκδοση αλλά και να έχετε ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις ώστε να μπορούν επί της ουσίας να σας διευκολύνουν.

Αεροπορικές εφαρμογές

Μιας και τα περισσότερα ταξίδια περιλαμβάνουν αεροπλάνο, οι εφαρμογές που σχετίζονται με τις πτήσεις κρίνονται ως απαραίτητο ταξιδιωτικό αξεσουάρ.

Με όποια αεροπορική εταιρεία κι αν πετάτε θα πρέπει να ξεκινήσετε από την εφαρμογή του συγκεκριμένου αερομεταφορέα. Κάνετε λογαριασμό και καταχωρήστε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας. Μπορεί κάποιες να μην σας φαίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες ωστόσο σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος θα λάβετε έγκαιρα πληροφορίες.

Οι περισσότερες αεροπορικές εφαρμογές θα σας στείλουν ενημερώσεις για τις βαλίτσες που έχετε δώσει στον έλεγχο, για αλλαγή σε κάποια πύλη και για οποιεσδήποτε καθυστερήσεις.

TripCase

Ωστόσο υπάρχει και μια ακόμα εφαρμογή που αφορά στις αεροπορικές εταιρείες, κάτι σαν back up για τις πτήσεις σας. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη και γρήγορη, πολλές φορές πιο αποτελεσματική από εφαρμογές των αεροπορικών εταιρειών, για τυχόν αλλαγές σε πύλες ή και καθυστερήσεις.

Στο TripCase καταχωρείτε τις κρατήσεις που έχετε κάνει πριν επισκεφτείτε έναν προορισμό σε ξενοδοχεία, σε αυτοκίνητα σε αξιοθέατα πέρα από την πτήση σας για να τα έχτε όλα οργανωμένα

Αυτή είναι η εφαρμογή ονείρου του τύπου Α ταξιδιώτη. Περιέχει σχετικές πληροφορίες που μερικές φορές αποκρύπτονται στις εφαρμογές των αεροπορικών εταιρειών, όπως ο συνολικός χρόνος ταξιδιού, ο τύπος αεροσκάφους, οι χάρτες εσωτερικών αεροδρομίων και οι αριθμοί τηλεφώνου των αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον μπορείτε να αποθηκεύσετε αποδείξεις ακόμα και να παραγείλλετε ένα Uber απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Αν θέλετε να κατεβάσετε μια εφαρμογή ταξιδιού σίγουρα αυτή πρέπει να την έχετε μαζί σας.

FlightAware

Αν θέλετε περισσότερη από το κανονικό πληροφόρηση για την πτήση σας τότε θα πρέπει να εμπιστευτείτε την FlightAware. Η εν λόγω εφαρμογή παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο των συνθηκών τόσο των πτήσεων όσο και των αεροδρομίων.

Εάν πληκτρολογήσετε για παράδειγμα «JFK» έχετε την λίστα με όλες τις πτήσεις, αναχωρήσεις και αφίξεις. Η εφαρμογή εμφανίζει τις διαδρομές των αεροπλάνων ακόμα και ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο, για την προσγείωση του αεροπλάνου.

Οπότε μπορεί να σας χρησιμεύσει ακόμα κι αν θέλετε να παρακολουθήσετε την άφιξη κάποιου φίλου ή συγγενή.

Καιρός και συνθήκες

Dark Sky

H Dark Sky είναι μια geo location εφαρμογή η οποία σε ενημερώνει για το μέρος που βρίσκεστε. Ωστόσο μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για να δείτε τι καιρό θα κάνει στο μέρος που θα επισκεφτείτε γεγονός χρήσιμο για όταν φτιάχνετε βαλίτσες. Είναι εξίσου χρήσιμη όταν για παράδειγμα βλέπετε ότι οι μέρες θα είναι βροχερές αλλά δεν ξέρετε αν πρόκειται για μια σύντομη μπόρα ή κάτι που πράγματι θα επηρεάσει το ταξίδι σας, αφού έχει ενημερώσεις για τις καιρικές συνθήκες ανάλογα με την ώρα.

Για υπερατλαντικές πτήσεις

Mobile Passport

Τα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς είναι υπέροχα, το μόνο ενοχλητικό είναι οι μεγάλες ουρές στα τελωνεία κάθε χώρας που επισκέπτεστε.

Σε περίπτωση λοιπόν που ταξιδεύετε για Αμερική ή Καναδά μπορείτε να κατεβάσετε αυτή την εφαρμογή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας ενώ έχει προσγειωθεί το αεροπλάνο και να απαντήσετε τις συνήθεις τελωνειακές ερωτήσεις μέσω κινητού και στη συνέχει να περάσετε από μια πολύ μικρότερη ουρά σε ειδικές πύλες για Mobile passport με την ηλεκτρονική απόδειξη που θα σας βγάλει η εφαρμογή η οποία έχει ισχύ για τρεις ώρες.

Εάν δε έχετε καταχωρήσει τις προσωπικές σας πληροφορίες προτού πετάξετε το προφίλ σας τις κρατά οπότε έχετε πολύ λιγότερα έγγραφα να συμπληρώσετε.

Ξενοδοχείο

Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές εφαρμογές αναζήτησης ξενοδοχείου ωστόσο σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε ξενοδοχείο τελευταία στιγμή, γεγονός που μπορεί να σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα, και μάλιστα μέσα από έναν επιλεγμένο κατάλογο ξενοδοχείων στα οποία πράγματι θα θέλατε να μείνετε. Δεν περιλαμβάνει σκιερά μοτέλ και απεριποίητους ξενώνες. Αντιθέτως το HotelTonight περιλαμβάνει μια σειρά από κατηγορίες ξενοδοχείων με βάση την τιμή τους, από super luxe έως προσβάσιμη μπουτίκ, και όλα με φωτογραφίες που σας δίνει μια αρκετά πραγματική αίσθηση του τι θα επισκεφτείτε. Η εφαρμογή είναι καλοσχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση, και μπορείτε να βρείτε λίστες με τις ανέσεις του κάθε καταλύματος καθώς και λεπτομερείς περιγραφές.

Ωστόσο προτού κάνετε την πληρωμή σας καλό θα ήταν να ελέγξετε κι άλλες εφαρμογές πριν καταβάλετε την πληρωμή. Το Hotels.com και η Trivago είναι δύο ακόμα εφαρμογές με μεγάλο αριθμό καταλυμάτων καταχωρημένο στα κατάστιχά τους. Να θυμάστε ότι μπορείτε να βρείτε τα ίδια δωμάτια σε διαφορετικές εφαρμογές με διαφορετική τιμή επομένως αξίζει να κάνετε μια αναζήτηση.

Ένας ακόμα λόγος που θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή των καταλυμάτων σε μια περιοχή είναι ένα διεθνές event που θα εξελίσσεται εκείνη την περίοδο στην πόλη. Και οι τρεις παραπάνω εφαρμογές διαθέτουν εργαλείο παρακολούθησης τιμών για last minute κρατήσεις αλλά και ενημερώσεις σχετικά με τις περιόδους υψηλής ζήτησης.

Μετακίνηση: Uber ή κι αλλιώς

Κάθε πόλη έχει τη δική της αγαπημένη εφαρμογή μετακίνησης. Σε πολλές των περιπτώσεων αυτή είναι η Uber. Ωστόσο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τελευταία σε διάφορες πόλεις του κόσμου, καλό είναι να έχουμε μερικές εναλλακτικές. Στην περίπτωση της Αμερικής πέρα από την Uber υπάρχει και η Lyft, με αρκετούς χρήστες να ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερη. Στην περίπτωση της Ισπανίας μια ιδανική επιλογή είναι το Cabify, με άκρως περιποιημένα αυτοκίνητα και καλύτερες τιμές, στην Ιρλανδία το Hailo και ούτω καθεξής. . Μια αναζήτηση στο tripadvisor μπορεί να σας πληροφορήσει για το αποτέλεσμα αν όχι να ξέρετε ότι υπάρχει και το Thaxicode μέσω του οποίου μπορείτε να συγκρίνετε εταιρείες μεταφοράς ταξί κλπ και να κάνετε κράτηση για την μεταφορά σας έως και 14 ημέρες πριν προσγειωθείτε στην πόλη.

Αν δεν ξέρετε ποια εφαρμογή να εμπιστευτείτε απλά ρωτήστε το ξενοδοχείο σας ή έναν ντόπιο και θα σας καθοδηγήσει.

Υπολογιστής ισοτιμιών νομισμάτων

Μπορεί κάποιοι να βρίσκουν εύκολη την μετατροπή ευρώ σε δολάρια ωστόσο μπορεί να ταξιδέψετε σε μια χώρα που η συναλλαγματική ισοτιμία να είναι τόσο ξένη που όποτε θέλετε να αγοράσετε κάτι να εξελίσσεται σε πονοκέφαλο.

Επιπλέον σε χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως για παράδειγμα η Αίγυπτος, είναι πολύ καλύτερο να πληρώνει κανείς στο εγχώριο νόμισμα αφού οι μικροπωλητές τείνουν να μετατρέπουν την λίρα σε δολάριο ή ευρώ ανεξαρτήτου ισοτιμίας. Έτσι το νερό που κοστίζει 5 ή 10 λίρες Αιγύπτου(0,50 λεπτά περίπου) χρεώνεται πολλές φορές ένα ευρώ.

Για να λύσετε και αυτά τα προβλήματα μια από τις πιο ικανοποιητικές εφαρμογές είναι η  CalConvert,  η οποία μετατρέπει διάφορες μονάδες και νομίσματα ενώ έχει και υπολογιστικές λειτουργίες.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 11 =