αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατροί και δικηγόροι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες- Τι ποσά δίνουν

Γιατροί και δικηγόροι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες- Τι ποσά δίνουν

Γιατροί, δικηγόροι και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι κύριοι αγοραστές, επιλέγουν εξοχικά σε μη κοσμικές περιοχές, για να επιτύχουν καλύτερες τιμές, ενώ το ποσό που δαπανούν κυμαίνεται από 250.000 έως 350.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας πώλησης εξοχικών κατοικιών, Elxis-At Home In Greece, κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, παρατηρείται σημαντική αύξηση της ζήτησης και των αγορών εξοχικών κατοικιών και από Έλληνες, όχι μόνο ομογενείς, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος, αλλά και από μόνιμους κατοίκους της χώρας.

Οι αγοραστές έχουν κάνει στροφή σε μη κοσμικές τοποθεσίες. Προτιμούν περιοχές ανερχόμενες και όχι ιδιαίτερα κορεσμένες τοποθεσίες. Για παράδειγμα, στην Κρήτη, κινούνται σε περιοχές των νομών Ρεθύμνου και των Χανίων, χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρείται και σε όλη την ακτογραμμή από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πρέβεζα και την Πάλαιρο.

Αντίστοιχα, στην Ρόδο, η ζήτηση που εκδηλώνεται αφορά στην κεντρική και δυτική πλευρά του νησιού, που δεν είναι τόσο αναπτυγμένη. Σημαντική κινητικότητα παρατηρείται από Έλληνες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούμε, την σχεδόν εντυπωσιακή είσοδο Ελλήνων στην αγορά εξοχικών και μάλιστα χωρίς να προσφεύγουν σε δανεισμό. Οι αγοραστές αυτοί κινούνται σε σπίτια υψηλής αισθητικής, τα οποία πωλούνται από τα σχέδια, σε τιμές που κινούνται μεταξύ 250.000 και 350.000 ευρώ, χωρίς να έχουν ως αποκλειστικό τους μέλημα την πολύ χαμηλή τιμή», αναφέρει ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =