αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί τώρα (ίσως) θα δούμε νέο ράλι ανόδου για το Bitcoin

Γιατί τώρα (ίσως) θα δούμε νέο ράλι ανόδου για το Bitcoin

Ανοδικά κινείται σήμερα το bitcoin, μία ημέρα μετά τη διαδικασία halving, με την οποία μειώνονται στο ήμισυ οι ρυθμοί δημιουργίας νέων νομισμάτων. Παρά την έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων ημερών, οι προοπτικές του μεγαλύτερου εκ των ψηφιακών νομισμάτων παραμένουν ευοίωνες, καθώς περιορίζεται η διαθέσιμη προσφορά, όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Το bitcoin σημείωνε άνοδο 1,5%, με τις τιμές να οδεύουν ολοταχώς προς το όριο των 9.000 δολαρίων. Από τις αρχές του έτους, το bitcoin είναι ενισχυμένο πάνω από 20%.

Η επόμενη διαδικασία για την κατά το ήμισυ μείωση της κυκλοφορίας νέων bitcoins έχει προγραμματισθεί για το 2024.

To bitcoin, καθότι ψηφιακό νόμισμα, βασίζεται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές «εξόρυξης» που επικυρώνουν τις δέσμες(block) συναλλαγών μέσω της επίλυσης μαθηματικών γρίφων ανά δέκα λεπτά. Σε αντάλλαγμα, ο πρώτος που θα λύσει το γρίφο και εκκαθαρίσει τη συναλλαγή λαμβάνει ως ανταμοιβή νέα bitcoins. Μετά το halving, η ανταμοιβή διαμορφώνεται στα 6,25 αντί 12,5 bitcoins.

Οι δύο προηγούμενες διαδικασίες halving -μία τον Νοέμβριο του 2012 και μία τον Ιούλιο του 2016- είχαν σηματοδοτήσει τα πιο ισχυρά ράλι, με το bitcoin να φθάνει έως και τα 20.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =