αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί το Twitter έκλεισε 1,2 εκατ. λογαριασμούς (και το παραδέχτηκαν τα στελέχη του)

Γιατί το Twitter έκλεισε 1,2 εκατ. λογαριασμούς (και το παραδέχτηκαν τα στελέχη του)

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης της εξαμηνιαίας Έκθεσης Διαφάνειας, τα στελέχη του Twitter αποκάλυψαν ότι έχουν απενεργοποιήσει 1,2 εκατ λογαριασμούς χρηστών από τον Αύγουστο του 2015 έως και σήμερα. Κυριότερη αιτία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δηλώσεις, είναι το περιεχόμενο των λογαριασμών για το οποίο υπήρχαν ενδείξεις ή ακόμα και αποδείξεις ότι προωθούσε τρομοκρατικές απόψεις.

Ο αριθμός των λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν από τους υπευθύνους ασφάλειας του Twitter μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 ξεπερνά τους 275.000 και έχει μειωθεί κατά 8,4% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο εξάμηνο που παρατηρείται πτώση στις διαγραφές λογαριασμών.

Η Έκθεση δημοσιεύτηκε σε μία χρονική στιγμή που έχει αυξηθεί η κριτική κατά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή πιστεύεται ότι παρέχουν τη δυνατότητα σε trolls, πολιτικούς παράγοντες και κυβερνήσεις διαφόρων χωρών να διαδώσουν το μίσος και την παραπληροφόρηση και να προπαγανδίσουν ακραίες απόψεις. Το Twitter ζητάει τη βοήθεια των χρηστών του ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατό περισσότερο το τοξικό περιβάλλον που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στα social media.

Πηγή: Techy.eu

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − 1 =