αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το χιούμορ είναι το «κρυφό κλειδί» για να κάνεις καλές διαπραγματεύσεις

Γιατί το χιούμορ είναι το «κρυφό κλειδί» για να κάνεις καλές διαπραγματεύσεις

Είναι συνηθισμένο όταν βρίσκεσαι σε μια αίθουσα για μια οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, το κλίμα να είναι αρκετά αγχωτικό και σοβαρό. Τι θα έλεγες τώρα, αν μπορούσε να μπει το χιούμορ σε αυτό το σκηνικό; Ίσως ακούγεται πολύ τολμηρό, όμως αυτό προτείνει η Mari Kim Novak. Η οποία έχει υπάρξει Head of Global Marketing στην Microsoft για 9 χρόνια. Ενώ έχει εργαστεί και για άλλες εταιρίες.

Το Entrepreneur.com την ρώτησε για την καλύτερη συμβουλή που της έχει δώσει κάποιος μέντορας. Και εκείνη απάντησε. «Μην χάσετε ποτέ την αίσθηση του χιούμορ σας, επειδή τη στιγμή που θα χάσετε την αίσθηση του χιούμορ σας, χάνετε επίσης την ικανότητα να διαπραγματευτείτε», τονίζει.

Στην συνέχεια εξηγεί: «Θα μπορούσατε επίσης να το πείτε αλλιώς: μόλις χάσετε την ψυχραιμία σας, χάνετε την ικανότητά σας να διαπραγματευτείτε». Ουσιαστικά τι εννοεί η έμπειρη businesswoman; Ότι το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να διαχειρηστείς μια δύσκολη κατάσταση. Όταν είσαι σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, αντί να δείξεις ότι χάνεις την ψυχραιμία σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ, έτσι ώστε να «αποσυμπιέσεις» την κατάσταση. Ενώ παράλληλα μπορείς να είσαι καυστικός.

Φυσικά, το χιούμορ δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιηθεί σε μια διαπραγμάτευση, ειδικά αν δεν γνωρίζεις καλά την άλλη πλευρά. Είναι μια ρισκαδόρικη επιλογή που μπορεί να σε οδηγήσει στην μεγάλη επιτυχία ή την πλήρη αποτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 1 =