αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το personal branding πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα (και μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις)

Γιατί το personal branding πρέπει να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα (και μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις)

Στο σημερινό ανταγωνιστικό business περιβάλλον, ίσως φαίνεται αδύνατο να ξεχωρίσεις. Μάλλον έχεις εκφράσει αρκετές φορές αυτόν τον προβληματισμό, σωστά; Αλλά πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από τις «σκιές» αξιοποιώντας μια τακτική που χρησιμοποιούν και οι ίδιες οι επιχειρήσεις: το branding.

Το personal branding είναι το «κλειδί» για να αποκτήσεις ένα πλεονέκτημα τόσο στην παρούσα δουλειά σου, όσο και στις μελλοντικές, όπως σημειώνει το Entrepreneur.com. Η προσωπική σου εικόνα είναι κάτι που σε ακολουθεί είτε το θέλεις είτε όχι. Σε βάθος χρόνου, το πως παρουσιάζεις τον εαυτό σου έχει καθοριστική σημασία. Και μπορεί να σε αναδείξει στον επόμενο μεγάλο leader.

Είναι αυτό που μπορεί να «χτίσει» μια σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό σου. Ναι, πρέπει να φροντίσεις να το διευρύνεις και αυτό σιγά- σιγά. Με ενεργή συμμετοχή στα social media, με blog posts ή με παρουσία σε events και ΜΜΕ. Θα διαπιστώσεις στο τέλος της ημέρας, ότι οι άνθρωποι δένονται πολύ περισσότερο όταν έχουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο απέναντι τους, και όχι μια «ψυχρή» εταιρία. Άρα λοιπόν, μη διστάζεις να βάζεις και την προσωπική σου σφραγίδα σε ότι κάνεις.

Είναι επίσης σημαντικό, να βρεις ένα συγκεκριμένο πεδίο δράσης. Για παράδειγμα, αν είσαι καλός στο μάρκετινγκ, ανέπτυξε το κοινό σου πάνω σε αυτό. Αν είσαι καλός business coach, προμόταρε ένα τέτοιο προφίλ. Βρες αυτό με το οποίο είσαι παθιασμένος και λύνει ένα πρόβλημα στις ζωές των άλλων. Φτιάξε μια κοινότητά γύρω σου, αμέσως μετά.

Αν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς, προσφέρεις καλές συμβουλές και πάνω από όλα είσαι ειλικρινής, θα διαπιστώσεις ότι το προσωπικό brand σου, μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα από ότι ίσως νομίζεις. Μετά, οποιαδήποτε κίνηση κι αν κάνεις, θα «πιάνει» πιο γρήγορα και εύκολα. Αφού θα έχεις ήδη ένα καλό brand, το οποίο πάνω θα γράφει το όνομα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =