αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί το προφίλ σου στο Linkedin δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιογραφικό σου (ακόμα κι αν το θες)

Γιατί το προφίλ σου στο Linkedin δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βιογραφικό σου (ακόμα κι αν το θες)

Είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι πλέον αναζητούν (και τελικά αρκετοί βρίσκουν) δουλειά μέσω του Linkedin. Τι πιο απλό άλλωστε: Εκεί μπορεί ο καθένας να δει την προϋπηρεσία, τις σπουδές και τα skills σου. Μπορεί να δει φωτογραφία σου, ενώ επίσης θα παρατηρήσει τους ανθρώπους που έχεις συνεργαστεί ή θα κλικάρει σε απευθείας παραπομπές σε projects που έχεις συμμετέχει.

Κάπως έτσι, πολλοί υποψήφιοι έχουν ουσιαστικά αντικαταστήσει το παραδοσιακό βιογραφικό, με το προφίλ στο Linkedin. Ακόμα κι αν μι αγγελία ζητά βιογραφικό, εκείνοι συνήθως στέλνουν το Link που παραπέμπει στο Linkedin προφίλ. Κι όμως αυτή είναι μια λάθος κίνηση, όπως αναλύει το αμερικανικό site The Muse.

Κάθε hiring manager έχει τη δική του διαδικασία για να φιλτράρει τους υποψηφίους και έτσι εάν ένας υποψήφιος δεν είναι διατεθειμένος να σεβαστεί αυτή τη διαδικασία, είναι πιο πιθανό να «κοπεί» άμεσα. Οι περισσότεροι εργοδότες βρίσκουν ευκολότερο να έχουν τα πράγματα με τη μορφή που είναι πιο εύκολη γι ‘αυτούς, παρά σε οποιαδήποτε μορφή που οι υποψήφιοι προτιμούν να παρέχουν.

Πάρτε, για παράδειγμα, έναν διαχειριστή μίσθωσης ο οποίος προτιμά να εκτυπώνει βιογραφικά για να μπορέσει να τα δει κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα προφίλ του LinkedIn δεν εκτυπώνονται καλά- και συνήθως χρειάζονται παραπάνω σελίδες. 

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ένα: Δεν μπορείς να κάνεις ότι θέλεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να πας σύμφωνα με τα δεδομένα της εκάστοτε εταιρίας. Αν ζητούν βιογραφικό, στείλε βιογραφικό. Εκεί μπορείς να συμπεριλάβεις και το Link από το Linkedin προφίλ. Αν θέλουν βιογραφικό μιας σελίδας, πρέπει επίσης να το προσαρμόσεις. Αν θέλουν δείγματα δουλειάς πρέπει να τα στείλεις.

Διαφορετικά, θα μοιάζεις με έναν άνθρωπο που δεν είναι ικανός να ακολουθήσει τις οδηγίες. Και κανείς δεν θέλει να προσλάβει ένα τέτοιο άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =