αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το να φύγεις από μια δουλειά που δεν σου αρέσει, μπορεί να είναι μεγάλο λάθος: Εξηγεί ένας viral TEDx ομιλητής

Γιατί το να φύγεις από μια δουλειά που δεν σου αρέσει, μπορεί να είναι μεγάλο λάθος: Εξηγεί ένας viral TEDx ομιλητής

Όσοι βρίσκονται κάπου στα 20s τους, συνήθως έχουν ένα κοινό στοιχείο: Είναι πολύ ανυπόμονοι. Άλλωστε έχουν μεγαλώσει στην εποχή που όλα γίνονται γρήγορα. Ακόμα και ένα γκάτζετ να θες να αγοράσεις, μπορείς να το κάνεις μέσα σε μερικά κλικς. Όμως στο επαγγελματικό κομμάτι φαίνεται ότι η τακτική αυτή δεν είναι η ιδανική.

Αυτό τονίζει ο Simon Sinek. Ο οποίος είναι best seller συγγραφέας, ενώ η ομιλία του στο TEDx έχει γίνει viral. «Έχω μιλήσει με πολλούς νέους στον χώρο εργασίας. Και υπάρχει η εξής νοοτροπία: Αν είμαι σε μια δουλειά που δεν μου αρέσει και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου εκεί, γιατί να παραμείνω;».

Πολλοί νέοι αισθάνονται ότι πρέπει να αλλάξουν δουλειά, για να βελτιώσουν την καριέρα τους. Όμως, στην πραγματικότητα ίσως η παραμονή να είναι το «κλειδί». Προσπαθώντας να δεις τι καλύτερο μπορείς να κάνεις σε μια δουλειά.

Δεν είναι κακό να αλλάζεις θέσεις εργασίας για να βρεις αυτό με το οποίο είσαι παθιασμένος. Ούτε είναι κακό να φύγεις από ένα κακό εργασιακό περιβάλλον. Όμως, αν το κάνεις πολύ γρήγορα, μπορεί να σε εμποδίσει να μάθεις πολύτιμα μαθήματα και να ανακαλύψεις ευκαιρίας στην εταιρία που είσαι ήδη.

«Δεν γνωρίζουμε πάντα αρκετά, για να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις μέσα σε έναν, δύο ή τρεις μήνες» τονίζει ο Sinkek, μιλώντας στο CNBC.

Αν είσαι σε μια δουλειά και νιώθεις ότι δεν σου αρέσει εκεί, μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις. Ο Simon Sinek προτείνει πριν από οτιδήποτε, να κάνεις δύο πράγματα.

1# Πάρε Feedback, από εργοδότη ή προϊσταμένους, για το πως μπορείς να δουλέψεις καλύτερα

2# Να είσαι πιο ανοιχτός στους επαγγελματικούς στόχους σου. Και συζήτα αυτούς τους στόχους με το αφεντικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =