αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το να πηγαίνεις νωρίς το πρωί στο γραφείο, είναι λάθος επιλογή: Κάποια που το έχει δοκιμάσει, παραθέτει 4 λόγους

Γιατί το να πηγαίνεις νωρίς το πρωί στο γραφείο, είναι λάθος επιλογή: Κάποια που το έχει δοκιμάσει, παραθέτει 4 λόγους

«Το iPhone μου χτύπαγε κάθε πρωί στις 5:30 π.μ. — αλλά μετά από χρόνια αυτής της ρουτίνας, ξυπνάω μόνη μου γύρω στις 5:27». Έτσι ξεκινά το άρθρο της Aja Frost στο αμερικανικό The Muse. Η ίδια είναι head of Content SEO στη HubSpot και συγγραφέας.

Περιγράφει την πρωινή ρουτίνα της, και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: «Δεν προσπαθώ να σας πείσω να ακολουθήσετε το παράδειγμά μου και να αρχίσετε να ξυπνάτε τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να μην είχα αρχίσει ποτέ να σηκώνομαι και να πηγαίνω στη δουλειά τόσο νωρίς».

Γιατί; Εδώ είναι 4 λόγοι.

1. Είστε εκτός συγχρονισμού με τους περισσότερους ανθρώπους

Ναι, το να ξυπνάς νωρίς σημαίνει ότι μπορείς να αρχίσεις να εργάζεσαι πριν από όλους – αλλά αν δεν είσαι διατεθειμένος να εργάζεσαι περισσότερες ώρες, σημαίνει επίσης ότι σταματάς να εργάζεσαι πριν από όλους. Αυτό μπορεί να είναι τεράστιο πρόβλημα. Γιατί η δουλειά ίσως συνεχίζεται και πιο μετά από το δικό σου σχόλασμα- άρα αρκετές φορές θα αναγκαστείς… να συμμετέχεις.

2. Μπορεί να φαίνεστε λιγότερο αφοσιωμένοι

Το να είσαι σε διαφορετικό πρόγραμμα από όλους τους άλλους, δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο με το ότι κλείνεις νωρίς τη, εργάσιμη μέρα σου. «Όταν δούλευα στη Νέα Υόρκη, έφτανα στο γραφείο γύρω στις 7:10. Αυτό δεν θα ήταν ασυνήθιστο για ορισμένα γραφεία – αλλά εγώ ήμουν σε μια μοντέρνα startup μέσων μαζικής ενημέρωσης και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου δεν έρχονταν μέχρι τις 9 ή 9:30. Συνήθως δεν έβλεπα τα αφεντικά μου μέχρι τις 10» εξηγεί.

Επειδή όλοι άρχιζαν τόσο αργά, έφευγαν επίσης αργά. Το πρόβλημα; «Ήμουν έτοιμη να φύγω στις 5. Εξάλλου, ακόμα και με ένα ωριαίο μεσημεριανό γεύμα, εξακολουθούσα να δουλεύω για 9 ώρες. Αλλά χωρίς να ανακοινώνω ότι «ήρθα στις 7:10», ανησυχούσα ότι το να φεύγω πριν από όλους τους άλλους έδειχνε ότι δεν είμαι αφοσιωμένη. Ως αποτέλεσμα, κατέληξα να καθυστερώ μέχρι τις 6:30 ή τις 7 τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα», λέει η ίδια.

3. Απουσιάζεις από τα βραδινά networking events

«Όταν λαμβάνω προσκλήσεις για networking events τη νύχτα (που, ας το παραδεχτούμε, είναι οι περισσότερες), πρέπει πάντα να πιέζω τον εαυτό μου να πω ναι. Σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι θα φτάνουν τα μέγιστα επίπεδα ενέργειας ακριβώς όταν ξεκινά η εκδήλωση, εγώ τότε χάνω τις αντοχές μου» λέει και συμπληρώνει: «Επιπλέον, ξεχάστε οποιοδήποτε αλκοολούχο ποτό. Την τελευταία φορά που δέχτηκα ένα ποτήρι κρασί σε μια βραδινή εκδήλωση, κόντεψα να κοιμηθώ στην καρέκλα μου».

4. Θα χάσετε τον ύπνο σας

«Όπως ανέφερα, το σώμα μου είναι εκπαιδευμένο να ξυπνά νωρίς. Προσπάθησα να ξυπνήσω αργότερα — αλλά εκτός από τις περιπτώσεις που είμαι πραγματικά εξαντλημένη, το αργότερο που μπορώ να ξυπνήσω είναι συνήθως 7 π.μ.

Αυτό δεν είναι το ιδανικό όταν έχω έλλειμμα ύπνου. Και φυσικά, όταν είμαι κουρασμένη, δεν είμαι τόσο παραγωγική. Ενώ μπορεί να έχω σηκωθεί λίγες ώρες νωρίτερα από όλους τους άλλους το Σάββατο, πιθανότατα πετυχαίνω μόνο το 50% από όσα μπορώ συνήθως» καταλήγει η Aja Frost.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =