αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί το να έχεις φίλους στη δουλειά ίσως είναι κακό

Γιατί το να έχεις φίλους στη δουλειά ίσως είναι κακό

Οι άνθρωποι περνούν περίπου το 1/3 της ζωής τους δουλεύοντας. Η εργασία σας αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής σας και είναι σημαντικό να παραμείνετε ικανοποιημένοι με τη δουλειά σας για να μην βλάψετε την ευημερία σας.

Είναι σημαντικό να έχετε καλές σχέσεις με το αφεντικό και τους συναδέλφους σας. Για αυτόν τον λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να κάνουν φίλους στη δουλειά. Ωστόσο, μην βιάζεστε… να κάνετε φίλους στη δουλειά. Τι, δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί το να έχετε φίλους στη δουλειά είναι κακό; Εδώ είναι 4 λόγοι λοιπόν για να μην έχεις φίλους στη δουλειά, όπως τους διαβάσαμε στο αμερικανικό lifeadvancer.com.

1. Μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας

Περίπου το 27% των ανθρώπων ισχυρίζεται ότι ένας από τους μεγαλύτερους περισπασμούς στη δουλειά είναι οι συνάδελφοι που τους διακόπτουν. Εάν έχετε φίλους στη δουλειά, είναι πιο πιθανό να θέλουν να μοιραστούν μαζί σας τα νέα, τα συναισθήματα και τις ιδέες τους. Και είναι δύσκολο να πεις «όχι» στον φίλο σου αν έρθει να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου. Ταυτόχρονα, μπορεί να είστε απασχολημένοι με μια σημαντική εργασία και μπορεί να ‘χάσετε’ το μυαλό σας μόλις σας διακόψουν. Από την άλλη πλευρά, το να μην έχεις φίλους στη δουλειά μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος στη δουλειά σου.

2. Η αναρρίχηση στη σκάλα της ιεραρχίας θα είναι πιο εύκολη

Όταν κάνετε αίτηση για δουλειά, σκέφτεστε την εξέλιξη της καριερας σας, σωστά; Το να έχεις φίλους στη δουλειά, μπορεί σου δώσει λιγότερες ευκαιρίες για προαγωγή. Γενικά, πρέπει να είστε πάντα χαρούμενοι για τον φίλο σας εάν αυτός ή αυτή έλαβε αύξηση μισθού. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει όταν είστε φίλοι που εργάζονται μαζί. Είναι πιθανό και οι δύο να είστε έτοιμοι για την ίδια προαγωγή, αλλά μόνο ένας μπορεί να πάρει τη δουλειά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι απόδειξη ότι οι δεξιότητες κάποιου είναι καλύτερες. Και τότε ένας από εσάς θα ζηλεύει, και είναι φυσιολογικό. Η κατάσταση μπορεί να γίνει δύσκολη.

3. Μεγαλύτερη… ιδιωτικότητα

Οι άνθρωποι τείνουν να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους, και επειδή είστε φίλοι στη δουλειά, μπορεί να γνωρίζετε τους μισθούς των άλλων και μετά μπορεί να αρχίσετε να σκέφτεστε εάν η δουλειά που κάνουν ανταποκρίνεται στο μισθό τους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να κάνει το άτομο που παίρνει χαμηλότερο μισθό να αισθάνεται περιφρονημένο, κάτι που οδηγεί σε κακές σχέσεις και φθόνο. Αντιμετωπίζοντας τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες αμοιβής των εργαζομένων, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι άνθρωποι λαχταρούν να κερδίζουν περισσότερα από τους άλλους- δεν στοχεύουν σε έναν συγκεκριμένο μισθο.

4. Πιο εύκολο να φτάσεις στο πικ των δυνατοτήτων σου

Όταν πατάτε το πόδι σας σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, ονειρεύεστε να γίνετε καλύτερος εργαζόμενος. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν τον φόβο της αποτυχίας που τους εμποδίζει να προχωρήσουν προς την επίτευξη των στόχων. Αυτός ο φόβος μπορεί να αυξηθεί εάν δεν αφιερώσετε σημαντικό χρόνο στη βελτίωση του εαυτού σας, όπως γνωρίζουμε: Οσο περισσότερο εξασκείτε, τόσο καλύτερες γίνονται οι δεξιότητές σας. Ωστόσο, έχοντας φίλους στη δουλειά, αποσπάτε τακτικά την προσοχή από τη διαδικασία εργασίας, γεγονός που μειώνει τις δυνατότητές σας. Να θυμάστε: Για να επιτύχετε ανάπτυξη, πρέπει να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − three =