αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί τα Lidl στην Βρετανία αποφάσισαν να καταργήσουν τα καρτούν στις συσκευασίες δημητριακών

Γιατί τα Lidl στην Βρετανία αποφάσισαν να καταργήσουν τα καρτούν στις συσκευασίες δημητριακών

Η Lidl στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να καταργήσει τους χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων που εικονίζονται στις δικές της συσκευασίες δημητριακών από την Άνοιξη του 2020, με την ελπίδα ότι έτσι θα συμβάλει στον περιορισμό της παιδικής παχυσαρκίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης δημοσκόπησης της Opinium, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δείχνει ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των γονέων λένε ότι βιώνουν έντονη πίεση στην οποία δεν μπορούν να αντισταθούν από τα παιδιά τους όταν βρίσκονται μαζί στο σούπερ μάρκετ, με περισσότερους από τους μισούς να πιστεύουν ότι οι χαρακτήρες των καρτούν σε συσκευασίες δημητριακών ενθαρρύνουν αυτή τη συμπεριφορά.

Ο έλεγχος των σχεδίων που εκτυπώνονται στις συσκευασίες δημητριακών που απευθύνονται σε παιδιά αυξήθηκε κατά το παρελθόν έτος, με τον πρώην αναπληρωτή ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Tom Watson να αναφέρει ότι θα προβεί σε απαγόρευση δημοφιλών καρτούν σε συσκευασίες δημητριακών σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία. Επίσης, να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2019, ο γίγαντας παραγωγής δημητριακών Kellogg ανακοίνωσε την αλλαγή πλεύσης στον τομέα αυτόν, καθώς από εμβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Tony the Tiger, στις συσκευασίες του θα τονίζει τη “φυσική κληρονομιά” της μάρκας.

Η Lidl πλήρωσε τις συσκευασίες αυτές στη Βρετανία καθώς οι πωλήσεις της στην κατηγορία των δημητριακών στα σούπερ μάρκετ σημείωσε πτώση κατά 20% από το 2015 ως σήμερα.

Σύμφωνα με την Lidl, η απομάκρυνση των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων από όλα τα δημητριακά με δική της επωνυμία βασίζεται στον υπάρχοντα σχεδιασμό της εταιρείας, που στόχο έχει τη μείωση κατά 20% του όγκου της ζάχαρης σε σχέση με το 2015. Αυτό ξεπερνά το στόχο που έχει θέσει το σχέδιο παιδικής παχυσαρκίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, να επιτευχθεί μείωση κατά 20% των επιπέδων ζάχαρης έως το 2020.

Πηγή: economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =