αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί τα iPhone δεν έχουν ένα απλό… ραδιόφωνο

Γιατί τα iPhone δεν έχουν ένα απλό… ραδιόφωνο

Το FM ραδιόφωνο βρίσκεται σχεδόν σε κάθε Android smartphone, αλλά η Apple ποτέ δεν ακολούθησε αυτόν το δρόμο, αφήνοντάς το εκτός για τα iPhones. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πως πριν το iPhone 7, η Apple προμηθευόταν chipsets για Wi-Fi και Bluetooth από την Broadcomm, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένο το chip του ραδιοφώνου. Ωστόσο η Apple δεν πρόσφερε υποστήριξη για αυτήν την λειτουργία, ενώ ήταν πολύ εύκολο να την ενεργοποιήσει.

Όπως εξηγεί το Unboxholics.com, o λόγος έγκειται στον τρόπο λειτουργίας που η Apple επιλέγει τα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων. Η Apple δε ρωτά αν κάτι μπορεί να γίνει, αλλά γιατί να γίνει. Η εταιρία εκτίμησε λοιπόν πως η εμπειρία ραδιοφώνου δεν πληρούσε τα στάνταρ της. Η διαθεσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών εξαρτάται από την τοποθεσία του χρήστη και η Apple δεν έχει κανέναν έλεγχο στην ποιότητα της λήψης του σήματος. Επιπλέον, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν ήχο 128 kb/s, τη στιγμή που το Apple Music προσφέρει 256 kb/s.

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μεγάλης διάρκειας διαφημίσεις, από τις οποίες η Apple δεν μπορεί να πάρει μερίδιο.

Έτσι, η διαχρονική απόφαση της Apple να μην ενσωματώσει ραδιόφωνο στα iPhones συνεχίστηκε μετά το iPhone 7 και μέχρι σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eight =