αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί τα έργα στη Συγγρού δεν μπορούν να γίνουν βράδυ, και προκαλούν κυκλοφοριακό χάος

Γιατί τα έργα στη Συγγρού δεν μπορούν να γίνουν βράδυ, και προκαλούν κυκλοφοριακό χάος

Οπλισμένοι με αρκετή υπομονή πρέπει να είναι από εχτές όσοι οδηγοί διέρχονται από την άνοδο της Λ. Συγγρού. Αφού τα έργα που γίνονται εκεί έχουν δημιουργήσει μεγάλο μποτιλιάρισμα. Οι δύο από τις τρεις λωρίδες στο ρεύµα της Συγγρού προς Αθήνα, σε μήκος 300 περίπου μέτρων θα παραμείνουν κλειστές για 15 ημέρες.

Γιατί όμως τα έργα είναι τόσο εκτεταμένα και δεν μπορούν να γίνουν βράδυ; Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος, επικαλούμενη αρμόδιους μηχανικούς της Περιφέρειας Αττικής, στο σημείο των έργων υπάρχουν φθορές 40 χρόνων, «από την εποχή που η Συγγρού µετατράπηκε µέσα σε λίγες µέρες σε λεωφόρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών για να περάσει από πάνω της ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ ντ’ Εστέν».

Ο μηχανικός Νίκος Στραβοδήμος στέλεχος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδοµών σημειώνει ότι δεν πρόκειται για έργα απλής ασφαλτόστρωσης. Τονίζει ότι είναι ευτύχημα το ότι η λεωφόρος άντεξε όλα αυτά τα χρόνια, παρότι κατασκευάστηκε με τόσο συνοπτικές διαδικασίες

«Αφού αφαιρεθεί η παλιά άσφαλτος, γίνεται εκσκαφή σε βάθος άνω των 60 εκατοστών, αφαιρείται όλο το υπέδαφος που είναι σαθρό και γεµάτο υγρασία και στη συνέχεια τοποθετούνται τα κατάλληλα υλικά που θα το καταστήσουν σταθερό, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια η νέα άσφαλτος», αναφέρει επίσης στην εφημερίδα.

Προσθέτει ότι από την ώρα που ξεκίνησαν τα έργα χθες, δεκάδες φορτηγά πήγαιναν να παραλάβουν το έδαφος στο οποίο πατούσε η άσφαλτος. «Είναι σαν κοκκινόχωµα, γεµάτο υγρασία και εντελώς ακατάλληλο από πλευράς σταθερότητας» λέει ο κ. Στραβόδημος.

Εξηγεί ότι η υγρασία οφείλεται ίσως στο ότι το σημείο βρίσκεται δίπλα στον παλαιό ρου του ποταµού Ιλισού αλλά ίσως και στην ελλιπή συντήρηση «από την εποχή που η Συγγρού εξελίχθηκε άρον άρον σε λεωφόρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών µετά τη Μεταπολίτευση, προσθέτει. Μέχρι και το 1974 η Συγγρού θύµιζε µάλλον επαρχιακή οδό, αν και υπήρχε από δεκαετίας συζήτηση για τον εκσυγχρονισµό της».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + sixteen =