αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί στα γραφεία του Instagram δίνουν ένα… τσεκούρι σε έναν εργαζόμενο κάθε εβδομάδα

Γιατί στα γραφεία του Instagram δίνουν ένα… τσεκούρι σε έναν εργαζόμενο κάθε εβδομάδα

Η κουλτούρα στον χώρο εργασίας μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ευτυχία των εργαζομένων. Αυτός είναι ο λόγος που όπως λέει ο συνιδρυτής και CTO του Instagram, Mike Krieger, η εταιρεία του χρησιμοποιεί μια μοναδική πρακτική για την ενίσχυση του ηθικού. Όπως εξηγεί ο ίδιος, κάθε εβδομάδα, η εταιρία δίνει ένα… τσεκούρι σε έναν εργαζόμενο. Όχι αυτό δεν σημαίνει απόλυση, όπως σπεύδει να πει.

Το αντίθετο: Η παράδοση ενός πραγματικού τσεκουριού στις εβδομαδιαίες συναντήσεις προσωπικού, έχει γίνει ένας τρόπος επιβράβευσης των κορυφαίων εργαζομένων.

Τα δεδομένα είναι απλά. Όπως σημειώνει το CNBC, κάθε Παρασκευή όλοι οι εργαζόμενοι μαζεύονται σε έναν χώρο, πίνουν καφέ, και με την ευκαιρία δίνεται το τσεκούρι στο εργαζόμενο που είχε την κορυφαία απόδοση κατά την εβδομάδα που πέρασε. Σε αυτό που πέτυχε ένα επίτευγμα που τους εξέπληξε όλους.

Φυσικά, το συγκεκριμένο έπαθλο δεν έχει κάποια χρηματική αξία. Είναι όμως ένα τρόπος για να δημιουργηθεί καλό κλίμα εντός της εταιρίας. Και να έρθουν οι εργαζόμενοι πιο κοντά. Δεν είναι πάντα τα χρήματα που κάνουν την διαφορά άλλωστε. Κάποιες φορές, αρκεί απλά ένα «παιχνίδι» για να δημιουργηθεί ένα καλό περιβάλλον για τους εργαζομένους. Στο Instagram βέβαια, υπάρχουν μάλλον και οι καλοί μισθοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 17 =