αρχικηVIRALΓιατί σου ζητούν στο αεροπλάνο να βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης»: Το Business Insider δίνει τις απαντήσεις

Γιατί σου ζητούν στο αεροπλάνο να βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης»: Το Business Insider δίνει τις απαντήσεις

Σίγουρα έχει τύχει σε όλους. Μπαίνοντας σε ένα αεροπλάνο το προσωπικό σε ενημερώνει να βάλεις το κινητό σου σε «λειτουργία πτήσης». Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ το ποιο είναι οι λόγοι για αυτή την κίνηση; Το Business Insider δίνει τις απαντήσεις. Οι πιλότοι λένε ότι τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούσα να κάνουν παρεμβολές στο navigation system που έχει ένα αεροπλάνο. Κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί, αλλά θα μπορούσε να συμβεί, με ίσως καταστροφικά αποτελέσματα.

Επίσης, μη ξεχνάς ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται στο έδαφος. Άρα λοιπόν αν χρησιμοποιούνται τα κινητά πάνω στα αεροπλάνα, θα μπορούσε να δημιουργηθεί γενικότερο πρόβλημα στις επικοινωνίες συνολικά. Λόγω της μεγάλης απόστασης πομπού- δέκτη.

Πάντως κάποιες διεθνείς πτήσεις έχουν cell phones receivers και έτσι οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κλήσεις. Επίσης, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει wifi, οπότε λύνει σε μεγάλο βαθμό το θέμα. Δείτε όλο το βίντεο του Business Insider παραπάνω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − seven =