αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί πρέπει να σταματήσεις να λες στους άλλους ότι είσαι… τόσο απασχολημένος

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να λες στους άλλους ότι είσαι… τόσο απασχολημένος

Παραδέξου το: Αρκετές φορές θα έχει τύχει να σου προτείνουν φίλοι και γνωστοί να πάτε για έναν καφέ, μια βραδινή έξοδο ή μια εκδρομή, και η απάντηση σου να είναι αρνητική. Γιατί πάντα… έχεις δουλειά. Δεν μοιάζει τόσο παράξενο. Στην γρήγορη εποχή που ζούμε, οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πολλές ώρες την ημέρα. Συχνά, τυχαίνει να υπάρχει δουλειά ακόμα και στα Σαββατοκύριακα ή αργίες.

Το αποτέλεσμα είναι να μοιάζεις πάντα ως ο «υπερβολικά απασχολημένος τύπος», ο οποίος δεν ξεκολλάει σχεδόν ποτέ από την δουλειά του, και απαντά αρνητικά σε κάθε άλλο κάλεσμα που του γίνεται. Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι το να είσαι μόνιμα απασχολημένος είναι ένα δείγμα… επαγγελματικής επιτυχίας. «Αν εργάζεσαι πολλές ώρες, λογικά θα τα πας και καλά στην δουλειά», θα πουν κάποιοι. Αυτό μπορεί κάποιες φορές να ισχύει- ενώ κάποιες άλλες όχι.

Τώρα όμως θα δούμε την αρνητική πλευρά του όλου θέματος. Το CNBC παρουσιάζει σε άρθρο του τους 3 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λες στους άλλους ότι είσαι τόσο απασχολημένος. Δεν την παρακάτω λίστα, και ξανά σκέψου τις κινήσεις σου.

1# Ίσως φανεί… αλαζονικό

Όταν λες στους άλλους συνεχώς για τα πράγματα που έχεις να κάνεις, μπορεί να ακουστεί κάπως έτσι: «Δείτε όλες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες μου. Είμαι παραγωγικός, εργατικός, και επιτυχημένος». Σταμάτα να μιλάς λοιπόν μόνιμα, για το πόσες πολλές δουλειές έχεις να κάνεις. Επίσης, όταν κάποιος σου στέλνει μήνυμα και δεν του απαντάς ή του λες ότι είσαι απασχολημένος, ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι δεν θες να μιλήσεις μαζί του.

2# Το πόσο busy είσαι, δεν μετρά πραγματικά

Όλοι είναι απασχολημένοι. Το φορτωμένο ημερολόγιό σου, δεν σε κάνει κάτι το ιδιαίτερο. Επομένως, μην πηγαίνεις να λες “είμαι πιο απασχολημένος από εσάς” ή να συγκρίνεις το πρόγραμμά σου με άλλους. Εάν προσπαθείς να ξεχωρίσεις στην επαγγελματική σου καριέρα, δεν πρόκειται να το πετύχεις λέγοντας στους ανθρώπους πόσο απασχολημένος είσαι. Άσε που αν είσαι συνεχώς busy, πολλοί μπορεί να πιστέψουν ότι δεν εργάζεσαι με σωστό τρόπο.

3# Κλείνει πόρτες

Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είσαι απασχολημένος, δεν θα σου παρουσιάσουν νέες ευκαιρίες. Αυτό που θες, είναι να σε σκεφτούν οι άλλοι, όταν προκύψει μια μεγάλη ευκαιρία. Όταν σε ρωτούν πως είσαι, αντί να απαντάς πάντα ότι «έχεις υπερβολική δουλειά», είναι καλύτερο να πεις ότι ψάχνεις νέες ευκαιρίες. Μια τέτοια τακτική, μπορεί να σου φέρει πολλά θετικά αποτελέσματα και να σου ανοίξει πόρτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 2 =