αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓιατί πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου πάντα σε μορφή Word (αλλιώς μπορεί να… μείνει αδιάβαστο)

Γιατί πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου πάντα σε μορφή Word (αλλιώς μπορεί να… μείνει αδιάβαστο)

Έχεις γράψει ξανά και ξανά το βιογραφικό σου, έχεις περάσει πολλές ώρες πάνω σε αυτό και τελικά καταλήγεις στο «τέλειο μοντέλο». Το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία για εσένα, είναι «σφιχτό» και σε αντιπροσωπεύει πλήρως. Ξεκινάς να στέλνεις βιογραφικά, όμως δεν λαμβάνεις απαντήσεις. Εντάξει, μπορεί οι εταιρίες να επιλέγουν άλλους υποψηφίους.

Αν όμως συνεχίσεις να λαμβάνεις καθόλου ή ελάχιστες απαντήσεις, μπορεί να παίζει ρόλο μια άλλη τεχνική λεπτομέρεια, την οποία λίγοι σκέφτονται. Ίσως το πρόβλημα δεν είναι το περιεχόμενο του βιογραφικού σου. Αλλά ο τύπος του αρχείου που περιλαμβάνει το βιογραφικό σου.

Όπως εξηγεί το blueskyresumes.com, ένα μέρος από τα βιογραφικά που στέλνουν οι υποψήφιοι σε εταιρίες, δεν είναι σε αρχεία Word. Και αυτό μπορεί να είναι μια «αυτοκτονία» στην αναζήτηση εργασίας που κάνεις. Το 99% των ανθρώπων που θα λάβουν το βιογραφικό σου online, θέλει να το διαβάσει σε αρχείο Word. Εύκολα και γρήγορα. Άλλωστε, πιθανόν έχει να διαβάσει… πολλά ακόμα βιογραφικά. Μπορεί να θέλει ακόμα να κρατήσει και κάποιες σημειώσεις πάνω στο ηλεκτρονικό βιογραφικό σου.

Το σημαντικότερο σε κάθε περίπτωση είναι το εξής: Αν λάβουν το βιογραφικό σου σε άλλη μορφή πέρα από Word, πιθανότατα δεν θα το ανοίξουν καν. Και δεν θα μπουν στον κόπο να σου απαντήσουν και να ζητήσουν να τους ξανά στείλεις το βιογραφικό στη συγκεκριμένη μορφή. Απλά θα πάνε παρακάτω.

Άρα λοιπόν μην στέλνεις το βιογραφικό σου σε μορφή jpeg. Ούτε ως Microsoft Works document. Ούτε ως Photoshop file. Απέφυγε και το PDF. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο καθένας μπορεί να ανοίξει εύκολα αυτό που του έχεις στείλει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 11 =